Росію чекало чергове фіаско в космосі: російські військові вивели з ладу військовий супутник №717 системи ГЛОНАСС-М, зв'язок з яким вони втратили, пише Хвиля.

Впродовж останніх років космічна галузь країни-агресора терпить часті поразки в боях за космос. Зокрема, часто відбуваються випадки збоїв у системах космічних апаратів.

Це була вже третя аварія за місяць, йдеться в звіті інформаційно-аналітичного центру координаторно-часового та навігаційного забезпечення системи ГЛОНАСС.


Навігаційні супутники другого покоління ГЛОНАСС-М в різних модифікаціях використовуються Росією з 2001 року. У липні 2019 роки від них хотіли відмовитися на користь супутникам третього покоління. Але нове обладнання забракували, бо дізналися, що у їх виробництві використовуються імпортні комплектуючі.

Популярні новини зараз

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Також відомо, що раніше під час запуску на Байконурі супутника дистанційного зондування нашої планети сталася надзвичайна пригода. Відзначається також, що Росія виготовила супутник EgyptSat-A на замовлення Єгипту. Кажуть, що на орбіту супутник повинна була винести ракета-носій «Спілка», оснащена розгінним блоком «Батьківщина».

Нагадаємо, раніше "Зусилля посольства були не марними": у Празі з'явився "Київ"

Як повідомляв портал "Знай.uа" Меган Маркл і принц Гаррі в страху відгородилися від усього світу: "Наша безпека під загрозою"

Також Знай.uа" писав, що І нехай весь світ зачекає: у США жінка заснула "за кермом" і проспала викрадення машини