З Блейнхемского палацу у Великобританії викрали унітаз, який був виготовлений із чистого золота. Саме у цьому палаці народився Уїнстон Черчілль.

Пропажу виявили 14 вересня, близько 5 годин ранку, пишуть місцеві ЗМІ.

Поліція отримала повідомлення про крадіжку о 4.57 ранку суботи. Зловмисники проникли до палацу вночі і покинули місце злочину приблизно о 4.50 ранку. Оскільки унітаз був підключений до системи каналізації і водогону, його крадіжка завдала істотної шкоди і привела до затоплення.

Палац зачинили для відвідувачів до обіду 14 вересня, оскільки після крадіжки унітазу сталося затоплення приміщень. За підозрою в крадіжці був затриманий 66-річний чоловік, проте знаходження самого унітазу залишається невідомим. Поліція припускає, що злочинці використовували як мінімум два автомобілі, щоб вивезти предмет з палацу.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Зроблений з чистого 18-каратного золота унітаз - це твір мистецтва під назвою "Aмерика" італійського концептуального художника Мауріціо Каттелана. Його вартість перевищує мільйон євро. Раніше він виставлявся в музеї Гуггенхайма в Нью-Йорку. Виконаний з 18-каратного золота експонат був повністю функціональний: його приєднали до всіх комунікацій палацу. Відвідувачам дозволялося скористатися унітазом за попереднім записом, за умови, що вони залишаться наодинці з твором мистецтва не довше трьох хвилин.

Нагадаємо, що найромантичніша пара давнини виявилася чоловіками: яку таємницю приховують коханці з Модени.

Також портал Знай.uа писав, що скіфи призвели археологів у свій стародавнє місто.