Як стало відомо, що близько 500 тисяч споживачів канадських провінцій Нью-Брансвік, Нова Шотландія, Острів принца Едуарда залишилися без енергопостачання з приходом суворого урагану "Доріан", який дістався до атлантичного узбережжя Канади. Про це в суботу, 7 вересня, повідомив телеканал CTV.

Так, за даними Національного метеорологічного бюро, стихія принесла зливи, що супроводжуються сильним вітром з поривами до 43 м/с. Повідомляється про сотні повалених дерев, зірвані дахи будинків у прибережних районах регіону. У Галіфаксі (провінція Нова Шотландія) поривами вітру повалений великий будівельний кран, який обрушився споруджуваний будинок. Про жертви і постраждалих поки інформації не надходило.

Синоптики наголошують, що "Доріан" все ще вважається ураганом другої міри з п'яти можливих за шкалою Саффіра — Сімпсона. Висота хвиль на узбережжі при проходженні стихії зараз досягає 15 м.

Міністерство оборони Канади в суботу, 7 вересня, оголосив, що в неділю для усунення наслідків проходження стихії направить в регіон 700 військовослужбовців.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Нагадаємо, що нищівний ураган Доріан ознаменував початок кінця для всього людства.

Як повідомляв портал Знай.иа тисячі людей залишилися без даху над головою.

Також портал Знай.иа писав, що ураган в Харкові наробив біди.