Експерти застерігають від недбалого підходу до харчування після того, як британський підліток втратив зір. У дитини виявили дефіцит вітамінів в організмі.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Після того, як хлопчик закінчив початкову школу, він їв тільки картоплю фрі, чіпси і білий хліб. Він лише іноді міг додавати в свій раціон шинку і сосиски.

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

До лікаря хлопчик потрапив лише коли йому було вже 14 років. Він скаржився на втому і відсутність сил. Йому діагностували дефіцит вітаміну В12 і порадили вживати харчові добавки.

Проте хлопчик не прислухався до рекомендацій лікарів і далі не дотримувався правильного режиму харчування.

Через три роки його доставили в офтальмологічну клініку в Брістолі. У нього почало прогресувати втрата зору.

"Його щоденним харчуванням була порція картоплі фрі. Він також регулярно їв чіпси, іноді – шинку і білий хліб. І взагалі не вживав овочів і фруктів", - розповідає лікар хлопчика.

У хлопчика виявили серйозний дефіцит вітаміну В12 і деяких інших важливих вітамінів і мінералів – зокрема міді та вітаміну D.

"Сам він пояснював це тим, що він просто не переносив деякі види їжі, тому картопля фрі і чіпси дійсно були єдиним, чого йому хотілося, і єдиним, що, за його відчуттями, він міг їсти", - пояснила лікар.

В результаті зір хлопця погіршився настільки, що відповідає критеріям, які дозволили зареєструвати його як сліпого. У нього сліпі плями, він не може водити автомобіль і йому буде дуже важко читати, дивитися телевізор. Однак він може пересуватися без сторонньої допомоги завдяки периферійного зору.

Нагадаємо, ці продукти гірше отрути, повільно щодня вбивають.

Як повідомляв Знай. ua, McDondald's зганьбився мерзенної живий "добавкою".

Також Знай. ua писав, що австралійка схудла на 5 розмірів без пластики і спорту, як їй це вдалося.