Дослідники з Університету Вателоо в Канаді вирішили з'ясувати, яка з частин людського мозку відповідає за бажання споживання фаст-фуду. Про це повідомляє Technology.

Для встановлення причини сильної тяги до нездорової їжі і отримання достовірних даних, канадські вчені провели випробування на 28 жінок молодого віку, які відчувають велику любов і потяг до фастфуду.

Дослідники використовували транскраніальну магнітну стимуляцію для дорсолатеральній частини префронтальної кори мозку. Їм вдалося встановити, що зона, яка відповідає за короткочасну пам'ять, формує потребу в висококалорийному харчуванні.

Повідомляється, що в ході експерименту вчені встановили, що стимуляція у 89 відсотках випадків дозволяє посилити потреба в жирній їжі або фастфуді. Тим самим вона формує смакові пристрасті у людей.

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Тепер канадські вчені розмірковують над питанням, як без шкоди для здоров'я "відключати" деякі зони мозку, які відповідають за відчуття голоду і інші біологічні параметри організму.

А перший бургер створив Луї Лессінг, який поклав традиційний німецький біфштекс між двома круглими булочками, додав соус і листочок салату.

Відомо, своєю назвою головний американський бутерброд зобов'язаний вихідцям з Гамбурга. Однак для того, щоб стати "королем" американського, а потім і світового фаст-фуду, німецький біфштекс повинен був бути зручним для їжі "на ходу".

Нагадаємо, улюблений фастфуд мільйонів краде дані клієнтів.

Як повідомляв Знай. ua, в Києві продавець шаурми напав на чоловіка з мачете.

Також Знай. ua писав, що звичка випивати перед телевізором призведе до смерті, і ось чому.