Стало відомо, що в Росії припинили роботу чотири моніторингові станції по встановленню рівня радіації після вибуху в Северодвінську 8 серпня.

У свою чергу виконавчий секретар Організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ) Лассіна Зербо повідомив, що з 13 серпня перестала надходити інформація від станцій в місті Білібіно на Чукотці і в селі Залесово на Алтаї.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, 19 серпня ще дві станції моніторингу перестали передавати сигнал. Мова йде про станції в Кірові і Дубні, які є найближчими до місця вибуху. Вони перестали передавати сигнал через два дні після НП.

При цьому станція в Уссурійську продовжує працювати в звичайному режимі.

Нагадаємо, 8 серпня, на полігоні під Северодвінськом, Росія, вибухнула ракета. Південний схід України могло вразити радіацією від вибуху.

Як повідомляв портал Знай.uа, США звинуватили Росію в крадіжці технологій гіперзвукової зброї.

Також портал Знай.uа писав, в Норвегії заявили, що після вибуху на ракетному полігоні в Северодвінську на кордоні з РФ було виявлено сліди радіації.