Як повідомляють РосЗМІ, Міністерство РФ у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих (МНС Росії) вважають, що основною причиною великих пожеж в Сибірі є всього-навсього необережне поводження з вогнем.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще

Варто відзначити, що раніше названі причини - спекотна погода, відсутність будь-яких опадів і сухі грози не могли впливати на виникнення пожеж у Сибіру.

"Проведена авіарозвідка показала, що більша частина очагів природних пожеж розташована поблизу доріг. Це дає підставу припустити, що основною причиною виникнення природних пожеж стало необережне поводження людини з вогнем", - повідомив представник міністерства.

Так, за інформацією, яку надали в МНС, площа активного горіння становить на даний момент близько 57 тисяч гектарів. До того ж, на гасінні цих вогнищ зосереджені основні сили пожежників.

"Ліквідовані всі природні пожежі на особливо охоронюваних територіях. Таким чином, загальна площа пожеж з 30 липня скоротилася на 25%", - розповіли у відомстві.

Нагадаємо, що у Києві серед ночі полум'я охопило одну з багатоповерхівок.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві чоловік закрив власну матір на балконі, підпалив квартиру і пішов.

Також портал Знай.ua писав, що потужний вибух стався в Каїрі. В результаті трагедії загинуло щонайменше 19 людей, ще 30 були поранені.