Канцлером Австрії вперше стала жінка - днями ефектна брюнетка Брігітте Бірляйн зайняла посаду глави уряду. До виборів у вересні 69-річна жінка замінить свого попередника Себастьяна Курца, який теж відзначився рекордом - у 30 років він став наймолодшим канцлером Австрії.

Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен представив нового канцлеря у четвер, 30 травня. До цього Брігітте Бірляйн очолювала Конституційний суд.

"Ми шукали людину, яка володіє обширними знаннями та може керувати долею країни. Хто краще підходить для цього, чим вищий хранитель федеральної конституції", - пояснив своє рішення президент.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Як відзначають журналісти, Бріляйн у будь-якому випадку покинула б свій пост у 2020 році через вікові обмеження на цю посаду.

Варто відзначити, що минулий канцлер Себастьян Курц пішов через скандал з "російським слідом", яким підірвав довіру уряду. Днями ЗМІ поширили відео, на якому вже колишній віце-канцлер Хайнц-Крістіан Штрахе обговорює отримання допомоги на виборах з "племінницею" російського мільйонера.

Нагадаємо, парламент Австрії відправив канцлера у відставку.

Раніше Знай.uа повідомляв, Меркель заявила про завершення політичної кар'єри.

Також Знай.uа писав, Німеччина підказала Зеленському, як закінчити війну на Донбасі.