Найбільш вірогідна наступниця Ангели Меркель на посаді голови партії та на посаді канцлера є Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Про це повідомлояє "Новое время".

Наразі вже відомо, що напередодні виборів, які відбудуться 8 грудня Аннегрет Крамп-Карренбауер вже окреслює свої політичні позиції. Лише за останній період вона дала кілька величезних інтерв'ю та все частіше почала зустрічатись на телеканалах.

До цього часу Крамп-Карренбауер, яка є чинним генеральним секретарем ХДС, була відома у вузьких колах, як "міні-Меркель" та вважалась найбільш послідовною соратницею нинішнього канцлера Німеччини.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Проте відповідно до останніх інтерв'ю експерти відзначають, що з доволі великого кола питань німецького та міжнародного порядку вона займає більш жорстку позицію.

Наразі вже відомо, що нинішній канцлер оголосила, що не братиме участі у майбутніх виборах, а нинішній термін на займаній посаді стане останнім.

Тепер саме Крамп-Карренбауер, багаторічну соратницю Меркель, вважають найбільш вірогідною її наступницею в ХДС, а можливо і на чолі уряду Німеччини. Так, відповідно до останніх соцопитувань, близько 33% партійців бачать саме її на чолі політичної сили після відходу Меркель (у конкурентів Крамп-Карренбауер - менше 10%).

Разом з тим варто відзначити, що канцлер Німеччини Ангела Меркель, як і очікувалось, провела бесіду з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорила інцидент в Керченській протоці, повідомляє офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

"Перед початком другого дня саміту G20 в Буенос-Айресі канцлер Меркель поговорила з російським президентом Путіним. У центрі переговорів була ситуація в Сирії, а також ситуація між Росією і Україною в Керченській протоці і Азовському морі", – пише Зайберт у Тwitter.

Крім того варто додати, що президент США Дональд Трамп вперше пояснив, чому скасував двосторонню зустріч з Володимиром Путіним на саміті G20 .

Зокрема, Трамп зазначив, що єдиною причиною скасування зустрічі стала агресія російських військових по відношенню до кораблів українських ВМС і затримання моряків в Керченській протоці.

Нагадаємо, Порошенко пояснив, чого Україна вимагатиме від Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", у Трампа хочуть зробити Азовське море міжнародними водами та ввести кораблі НАТО, Путіну кінець.

Також "Знай.ua" писав, що лідери G20 визначилися з майбутнім світу.

Вона втомилася, вона йде: Ангела Меркель полишає політику