Світ автоспорту втратив одного з великих героїв у понеділок, 20 травня, стало відомо про смерть триразового чемпіона світу, невиконавчого директора команди Mercedes Нікі Лауда. На момент смерті чоловікові було 70 років.

"З глибокою скорботою ми повідомляємо, що гаряче улюблений Ніки залишив нас у понеділок, 20 травня 2019 року. Його унікальні досягнення в якості спортсмена і підприємця залишаться назавжди. Його невтомний інтерес до життя, його прямолінійність і сміливість залишаються зразком для наслідування для всіх нас. Далеко від публічного життя він був люблячим і турботливим чоловіком, батьком і дідом. Нам буде його не вистачати", - йдеться в заяві родини Нікі Лауди.

Після серйозної аварії на Нюрбургринзі в 1976-му у легенди автогонок не раз виникали серйозні проблеми зі здоров'ям, викликані наслідками опіків та інших травм, отриманих при перебуванні у палаючій машині. Тоді він повернувся на трасу лише через 42 дні після аварії, фінішувавши четвертим в Монці.

Нікі Лауда

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Після завершення у 1985-му кар'єри гонщика, Нікі став автоекспертом і журналістом, а потім - невиконавчим директором Mercedes AMG, вигравши з командою п'ять титулів на цій посаді.

У 1997 і 2005-м Лауда переніс операції з пересадки нирок. Влітку минулого року йому провели трансплантацію легень. Ніки позитивно оцінював стан свого здоров'я, але на початку 2019-го йому довелося повернутися в госпіталь через застуду, а минулого тижня виникли проблеми з нирками, які вирішити не вдалося.

У Лауди залишилися двоє синів від першого шлюбу – Маттіас і Лукас, і восьмирічні близнюки Макс і Міа, народжені його дружиною Біргіт.

Нагадаємо, на 62-му році життя пішов з життя відомий французький шансоньє іспанського походження Нільда ​​Фернандес.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у місті Такамацу помер Масао Мацумото, чоловік з найстарішою в світі пари, чий спільний вік перевищував 210 років.

Також Знай.ua писав про те, що мати відомої американської актриси Джоді Фостер Евелін Елла "Бренді" Фостер померла в Лос-Анджелесі.