У середу, 5 грудня світ сколихнула трагічна новина - у віці 80 років помер відомий новозеландський режисер, сценарист і продюсер Джеф Мерфі.

Журналісти розповідають, що режисерську кар'єру Мерфі почав в 70-е, в 1981 році знявши фільм "До побачення, пиріг зі свининою", який став першим новозеландським фільмом, який отримав фінансовий успіх на батьківщині. У 90-х кінематографіст багато знімав в Голлівуді, але потім повернувся в Нову Зеландію, де працював на зйомках "Володаря кілець" другим режисером.

Всього за роки роботи Джефф Мерфі зняв два десятка фільмів, до шести з яких сам написав сценарії.

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Офіційну причину смерті поки не повідомляли. Однак ЗМІ відомо, що останнім часом режисер рідко виходив з дому через постійні проблеми із самопочуттям.

Нагадаємо, у понеділок, 3 грудня, помер відомий російський письменник Андрій Бітов. Йому було 82 роки. Про це повідомила літературний критик Галина Юзефович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Люди, погані новини. Тільки що моя мама Ганна Бердичівська дзвонила з Бауманської лікарні. Андрій Бітов помер сьогодні", - написала про трагедію Юзефович.

Як відомо, Андрій Бітов — один із засновників постмодернізму в російській літературі, лауреат премій журналів "Дружба народів", "Новий світ", "Іноземна література".

Раніше Знай.uа писав про те, що у Москві на 49-му році життя помер відомий актор Віталій Єндовицький.

Найбільше він був відомий публіці за серіалами "Універ", "Слід", "Свідки", "Катіна любов", "Карпов", "Маруся", "Следак".

Як повідомляють россЗМІ, актор загинув у лікарні після перенесеного ним інфаркту. Його поховають у рідному Воронежі 5 грудня.

Також Знай.uа повідомляв, що у вівторок, 4 грудня в Одесі помер відомий український мультиплікатор, член правління Одеського відділення Національної спілки кінематографістів України Юрій Гриневич.