У столиці Франції знову палає пожежа. У Парижі, який ще не відійшов від страшної пожежі в Нотр-Дамі, полум'я охопило нову визначну пам'ятку.

Цього разу у вогні опинилася колишня резиденція французьких королів і одна з найбільших архітектурних реліквій людства - Версальський палац.

У соціальних мережах очевидці викладають відео з місця подій - на знятих кадрах видно, як над будівлею Версаля піднімаються клуби чорного диму.

Парижани все частіше починають замислюватися про те, що на їхнє місто хтось наслав прокляття.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

У паризькій поліції прямо не підтверджують факт загоряння в палаці, але заявили, що пожежа в столиці Франції почався на вулиці Рю дю Парк де Клані, де, власне, і знаходиться Версаль.

Місцева поліція оточила периметр і нікого не підпускає до місця інциденту. Через те, що район уже очеплений поліцією, зараз дістатися до епіцентру подій і зрозуміти масштаби і загрози проблематично.

Численні користувачі Twitter почали активно повідомляти про спалах і публікувати фото і відео з місця інциденту.

На місці працюють вогнеборці, причина пожежі та її масштаби в даний момент не розголошуються.

Наразі в місцевих ЗМІ з'явились повідомлення, що пожежа спалахнула не в самому Версалі, а в будівлі, яка знаходиться в декількох кілометрах від знаменитого палацу. За неофіційною версією, палає гараж.

Нагадаємо, тиждень тому в Парижі згорів Собор Паризької Богоматері.

Як повідомляв портал Знай.ua, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері. Причиною масштабного загорання і подальшого обвалення шпиля в Соборі Паризької Богоматері – роботи по реставрації храму.
Також Знай.ua писав, ступінь руйнувань змушує констатувати, що Собор Паризької Богоматері загублений для Франції і світу як історичний, культурний і релігійний об'єкт.