Терористична організація "Ісламська держава" (ІД) більше не контролює території Сирії.

Цю інформацію повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає Reuters.

Відомо, що американський президент Дональд Трамп уже поінформований про це.

Американський лідер 20 березня заявив, що останній оплот ІД буде знищений найближчим часом.

Популярні новини зараз

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

В Україні готується революція у житловій сфері

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Показати ще

Нагадаємо, у Сирійському наглядовому центрі з прав людини заявили, що підтримувані США представники Сирійських демократичних сил (SDF) сьогодні вранці захопили останній анклав Ісламської держави в східній Сирії – місто Багуз, передає Syriahr.

За даними спостерігачів, за останні два дні курдам здалися кілька сотень бойовиків ІД, однак деякі з них все ще можуть ховатися в підземних тунелях.

Таким чином ІД припинив своє існування на східному березі річки Євфрат, вважають у центрі. Підтримувані США загони курдів почали наступ на Багуз 9 лютого. У Багузе перебувало від 400 до 600 бойовиків ІД і від 500 до 1000 мирних жителів.

Раніше портал писав, внаслідок нападу терориста-смертника на автобус з бійцями Корпусу вартових Ісламської революції на сході Ірану загинули щонайменше 20 осіб. Про це повідомляє іранське агентство Fars.

Зараз вже відомо, що напад стався в південно-східній провінції Сістан і Балучистан, розташованої на кордоні з Пакистаном, в якому проживає в основному сунітська етнічна група белуджів.

Наголошується, що терорист-смертник підірвав автомобіль з вибухівкою, який знаходився поблизу автомусу з військовими. За даними місцевих ЗМІ, загинула 41 людина - військові та цивільні, ще близько 20 осіб отримали поранення.

Разом з тим варто зазначити, що українські бійці у складі стабілізаційної місії ООН в Республіці Конго показали, де раки зимують, місцевим терористам.

Як повідомляв "Знай.uа", шведське агентство оборонних досліджень переконане, що Росія готує свої збройні сили до війни.

Також "Знай.uа" писав, літак Міг-27 розбився під час військових навчань.