Шість стратегічних бомбардувальників ВПС США B-52, які були розташовані на базі в штаті Луїзіана, перекинули в Європу для участі в повітряних навчаннях спільно з союзниками і партнерами НАТО, про що повідомляє CNN.

У телекомпанії відзначили, що відправка бомбардувальників - "це сигнал США, який призначений для Росії на п'яту річницю анексії Криму". Група B-52 Stratofortress приземлилася на авіабазі Великобританії Фейрфорд минулого тижня. Згідно з даними ВВС США: "В понеділок чотири бомбардувальники виконали польоти в Європі, зокрема над Норвезьким, Балтійським морями (Естонія) і Середземним морем (Греція)".

Бомбардувальник B-52 Stratofortress

Зокрема, бомбардувальники B-52, дислоковані на базах Андерсон на Гуамі в Тихому океані і Фейрфорд, вчинили "одночасні навчання, а також ознайомлення з театром дій в Індо-Тихоокеанії і Європі", при цьому вони летіли на північ в зону на схід від півострова Камчатка".

Також у повідомленні додали: "Колективно польоти в Індо-Тихоокеании і Європі продемонстрували вірність США, їх союзникам і партнерам глобального залучення збройних сил".

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Бомбардувальник B-52 Stratofortress

Варто нагадати про один бомбардувальник, який відправили на базу Великобританії Фейрфорд. Після трансатлантичного перельоту він пролетів над Англією, проте не приземлився, а здійснив переліт з Німеччини в бік Балтики, де полетів до Калінінградської області РФ.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в мережі опублікували кількість жертв в результаті авіакатастроф за участі сумно відомої моделі компанії Boeing, яку визнали найнебезпечнішою у світі. Як стало відомо, всього з її участю сталося 211 катастроф, у яких загинуло 5400 чоловік.

Як повідомляв портал "Знай.uа": країна-агресор розмістила на окупованому півострові ракетоносці Т2-22М3, які, як стало відомо, пройшли глибоку модернізацію і обладнані дуже потужним озброєнням.

Також "Знай.uа" писав, що в небі над Азовським морем не так давно можна було побачити кілька бойових українських літаків, які взяли участь у бойових навчаннях.