В ході азіатських торгів світові ціни на нафту еталонних марок значно зросли. Так, вартість травневих ф'ючерсів марки Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася до 66,65 долара за барель. Дані показники вже на 0,1% вище рівня закриття попередньої сесії.

Про це свідчать результати торгів.

видобуток нафти

Відомо, що одночасно з цим ф'ючерс на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) виріс на 0,2% – до 56,92 долара за барель.

Таким чином, з початку тижня Brent подорожчала на 0,91 долара за барель, а WTI – на 0,85 долара за барель. Зокрема, Саудівська Аравія в квітні планує видобувати значно менше 10 млн барелів нафти на добу, як і в березні, коли обсяг нафтовидобутку було знижено на 500 тис. барелів з лютого.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нафта

При цьому експорт нафти з країни становитиме менше 7 млн барелів на добу, що говорить про готовність уряду Саудівської Аравії підтримувати ціни на нафту. Також учасники ринку чекають даних про запаси палива у Сполучених Штатах. За оцінками аналітиків, запаси американської сировини минулого тижня виросли на 2,6 млн барелів.

Варто нагадати, що незважаючи на те, що Генеральна прокуратура України почала масштабну операцію по боротьбі з незаконними пунктами продажу нафтопродуктів і скрапленого газу - місця продажу "поза законом" продовжують рости, як гриби після дощу, про що повідомляють у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що формула "Роттердам+", за якою визначається ціна вугілля при виробництві електроенергії на теплових електростанціях (ТЕС), сприяла стабільній роботі української енергетичної системи. Про це пишуть Факти в статті "Роттердам плюс, прощавай". В енергобалансі України на частку ТЕС припадає 1/3 загального обсягу електроенергії, при цьому маневрені енергоблоки ТЕС виконують важливі для стійкої роботи балансуючі функції.

Нагадаємо, курс валют до виборів круто змінить життя українців: прогнози експертів.

Як повідомляв Знай.uа Нацбанк пояснив круту зміну курсу гривні: що буде після виборів.

Знай.uа писав, в Україні зросли ціни і на продукти, пальне та комуналку: скільки доведеться платити в 2019 році.

Дивіться відео по темі: