Всесвітньовідома компанія Boeing показала прототип безпілотного винищувача Boeing Airpower Teaming System зі штучним інтелектом.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що довжина безпілотника складе 11,7 метра, дальність польоту перевищує 3,7 тисяч кілометрів. Крім того відзначається, що безпілотник змождже проводити розвідку. Його перший політ запланований вже на 2020 рік.

Також відомо, що він здатен летіти самостійно, або ж у супроводі пілотованого літака, зберігачи при цьому безпечну відстань. Прототип безпілотника розроблений в Австралії. На сайті міністерства оборони країни повідомляється, що інвестиції в розробку і створення безпілотника складуть 40 мільйонів доларів за чотири роки.

Разом з тим варто відзначити, що безпілотники використовують і українська армія, і російська. Волонтери спільноти "Інформнапалм" провели аналіз військових фото і відео і нарахували 9 типів безпілотних літальних апаратів, які були виготовлені в Росії та помічені на Донбасі.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

В Україні готується революція у житловій сфері

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Щоденно здійснюється виявлення відповідними силами і засобами до 5-6 апаратів безпілотної літальної авіації противника. Покращення погодних умов та обстановка, яка складається в даний час, показує збільшення польотів таких літаків", - зазначає представник операції Об'єднаних сил Ігор Ткачук.

Однак відреагувати на появу БПЛА авіація не завжди може оперативно через протяжність лінії фронту - понад 400 кілометрів. Малопомітний безпілотник, що летить на висоті, в таких випадках повинні знищувати сили протиповітряної оборони (ППО).

У той же час система протиповітряної оборони в тилу перекриває різні висоти - це комплекс "Стріла-10", більш потужна ніж "Оса". Крім того, в окремих випадках проти безпілотників використовують навіть "Бук-М1". Великою ракетою по маленькому беспилотнику б'ють через те, що менш потужні комплекси не здатні захопити невелику ціль, кажуть військові.

Нагадаємо, Путін приготувався до ракетного удару.

Як повідомляв "Знай.ua", Ізраїль застосував потужну зброю.

Також "Знай.ua" писав, що на бойовиків "ДНР" напав Синій Кит.

Перший український ударний безпілотник випробували на державному підприємстві під Києвом