В Україні розроблено смертоносний снаряд "Квітник" для ствольної артилерії. Таку технологію мають лише 3 країни у всьому світі.

"Квітник" — осколково-фугасний боєприпас з лазерною головкою самонацілювання. Снаряд 152-го калібру здатний вразити ціль на відстані 20 км.

Його використовують для знищення танків, бронетехніки, гармат, командних пунктів, а також рухомих цілей в зоні ураження, так як політ коригується лазером.

"Три країни в світі мають таку унікальну технологію. Це неймовірна точність. Він простіше світових аналогів, дешевше і надійніше", — говорить директор дивізіону високоточного озброєння "Укроборонпрому" Андрій Артюшенко.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Раніше "Квітник" майже на половину складався з деталей російського виробництва, тому останні кілька років шукали їм заміну – і нарешті знайшли, зробивши снаряд з європейськими вузлами.

"Збільшена дальність, безпека, спрощений введення даних для експлуатація вироби", — пояснює директор ДП НВК "Прогрес" Олександр Матюхін.

Таку зброя після модернізації стала дорожче, однак на запитання, скільки ж вона коштує, розробники не дають відповідь.

Варто нагадати, що 2019 рік для України буде насиченим не тільки в плані майбутніх виборів – заплановано 6 масштабних навчань із залученням іноземних військ, які передбачають допуск в країну до 8 тисяч солдатів з різних країн НАТО.

Україна в НАТО

Тактичні навчання із залученням армії протягом всього 2019 року. Всього в кампанії беруть участь до 13 000 солдатів (від США - до 1,5 тисячі осіб, у 3-х літаків і вертольотів, від інших країн НАТО - таку ж кількість). Навчання проходять на Яворівському полігоні у Львівській області.

Нагадаємо, Підлогу Ле Ру: історія комп'ютерного гіка, який перетворився в цинічного торговця зброєю і наркотиками

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У мережі показали висадку бійців ЗСУ на Донбасі: перемога за нами

Також Знай.ua" писав про те, що Україна стане ракетним складом на випадок великої війни з Путіним: подробиці з ЄС