У США сталася шокуюча трагедія, пов'язана із популярним зараз у всьому світі вейпингом.

Про це повідомляє CNN.

У повідомленні йдеться, що в місті Форт-Уорт американського штату Техас за тиждень до свого 25-річчя від вибуху електронної сигарети загинув місцевий чоловік.

Смерть пацієнта Вільяма Брауна від церебрального інфаркту та крововиливів у мозок медики зафіксували 29 січня: осколки вейп-пристрої розсікли його ліву сонну артерію.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Е-сигарету він закурив на парковці поруч з магазином вейп-приладдя, після чого і стався нещасний випадок. Менеджер магазину викликав швидку допомогу. У госпіталі Брауна помістили в медикаментозну кому, однак врятувати усе одно не змогли.

лікарня

Дані Управління по пожежної безпеки США кажуть, що в країні зареєстровано 195 пожеж і та вибухів е-сигарет з 2009 по 2016 роки.

Нагадаємо, вейпінг збільшує ризик виникнення інсульту, інфаркту та інших захворювань серця.

Останнє дослідження, яке проведене Американською кардіологічною асоціацією (АКА), показало, що інфаркти зустрічаються майже на 60 % частіше серед вейперів, які також схильні до ризику виникнення інсульту на 71 % вище, повідомляє Daily Mail.

лікарня

Крім того, люди, які курять електронні сигарети, в два рази частіше курять традиційні сигарети.

Як повідомляв раніше Знай.ua, медики провели незвичайний експеримент, щоб встановити наскільки шкідливі куріння і вейпинг.

В рамках тесту дослідники наповнили скляні колби ватними кульками, а зверху в пробці зробили отвір, через яку в ємність потрапляв тютюновий дим, пар електронних сигарет або звичайний повітря, повідомляє Daily Mail.

Експеримент показав, що банка, яка зазнала впливу 320 сигарет (16 пачок сигарет), стала коричневою і липкою, в той час як в ємностях з парою спостерігалася невелика серпанок.

Також Знай.ua писав про те, що куріння кальяну підвищує ризик виникнення діабету і ожиріння в кілька разів більше сигарет.