Графіті вуличного художника Бенксі, нанесене на двері заднього виходу з концертного залу "Батаклан" в Парижі, викрадено невідомими зловмисниками.

Малюнок був зроблений у червні 2018 року в пам'ять про жертви теракту в "Батаклані".

"Сьогодні нами керує глибоке обурення. Робота Бенксі символ споглядання, що належить всім громадянам світу була вкрадена", - на сторінці концертного залу в фейсбуці. У заяві підкреслюється, що графіті Бенксі навмисне залишалося в вільному доступі на вулиці, оскільки тільки в у такому вигляді воно мало сенс.

Злочинці, які викрали роботу, потрапили на камери відеоспостереження. Французька поліція порушила кримінальну справу про крадіжку зі зломом.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

13 листопада 2015 року в Парижі відбулася спланована серія нападів, в внаслідок яких загинули 130 осіб і понад 350 осіб отримали поранення. Терористи захопили заручників в залі "Батаклан", напали на кілька кафе, а також влаштували вибухи біля стадіону Стад-де-Франс під час футбольного матчу. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що картина Бенксі, відома як "Дівчинка з повітряною кулею", самознищилась вбудованим в раму шредером, як тільки її продали за 1 мільйон 42 тисячі фунтів стерлінгів (близько 1,4 мільйона доларів). Про це повідомив аукціон "Сотбіс", підтвердження з'явилося в Інстаграмі художника.

Ця робота вважається однією з найбільш впізнаваних і популярних картин Бенксі. На ній дівчина простягає руку до яскраво-червоної повітряної кулі у формі серця. Вперше була зображена на набережній в Саут-Банку на південному березі Темзи в 2002 році в пам'ять про дітей, загиблих в Сирії, і в підтримку маленьких біженців.

Нагадаємо графіті, яке кияни виявили в своєму місті і сприйняли за роботи відомого стріт-арт художника Бенксі, виявилися підробкою.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Goldie в інтерв'ю випадково обмовився і назвав ім'я загадкового брістольського художника Бенксі.

Знай.ua писав, що Бенксі зменшив кількість зірок на прапорі Євросоюзу.