Картина Бенксі під назвою "Дівчинка з повітряною кулькою" була знищена вбудованим в раму шредером на аукціоні Sotheby’s. Сталося це відразу після того, як твір мистецтва продали за 1,4 мільйони доларів.

Варто відзначити, що "Дівчинка з повітряною кулькою" – одна з найпопулярніших робіт анонімного вуличного художника. Примірник, виставлений на аукціоні, був створений більше 10 років тому. "Здається, нас тільки що обенксили", заявив старший директор аукціонного дому Sotheby’s Алекс Бранзик після того, як картина самознищилася. Вона була останнім лотом, що пішли з торгів. Покупець робив ставку по телефону; його ім'я невідоме. Особистість продавця аукціонний будинок також не розсекретив.

Примітно, що пізніше Бенксі виклав у своєму Instagram відео, в якому розповів, що вмонтував шредер в раму картини "кілька років тому". "На випадок, якщо її коли-небудь виставлять на аукціон", — йдеться в ролику. Художник супроводив відео фразою: "Прагнення до знищення також є творчим спонуканням". Представники аукціонного дому заявили, що не знали про вбудований в раму шредер і не брали участь у підготовці акції.

Для тих, хто не в курсі, Бенксі – псевдонім британського художника, який отримав популярність своїми сатиричними графіті, які раптово з'являються на фасадах будинків у різних містах Британії. Його справжнє ім'я невідоме громадськості, і крім того, що він народився і виріс у Брістолі, про нього практично нічого невідомо.

Трюк із знищенням картини після торгів на аукціоні Sotheby’s, мабуть, можна розцінювати як черговий випад Бенксі проти влади та істеблішменту, хоча останнім часом деякі його прихильники стали підозрювати, що сам художник стає в їх ряди.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Картина "Дівчинка з повітряною кулькою" вперше з'явилася на стіні друкарні на Грейт Істерн стріт в лондонському районі Шордіч в 2002 році, а у 2017 році в ході голосування вона була визнана найулюбленішим британським твором мистецтва, обійшовши твори Констебла, Тернера, Стаббса, Блейка і Гейнсборо.

Нагадаємо, Бенксі жорстко потроллив світ ціною власної картини.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Києві з'явився мурал із зображенням ФСБ-шника.

Також портал "Знай.uа" писав, що у центрі Києва з'явився яскравий мурал.