В Матриці стверджувалося, що розум не може жити окремо від тіла, тому, якщо є ризик померти у віртуальній реальності, то напевно загинеш у реальному світі. Але є і зворотний випадок, коли віртуальна реальність може стати занадто реальною для непідготовленого розуму.

Відео наочно демонструє курйозну ситуацію, коли жінці дали можливість з головою поринути у віртуальний світ за допомогою VR гарнітури, де вона спробувала зіграти в відеогру. Не особливо розібравшись з керуванням, жінка випадково впустила гранату собі під ноги, по-справжньому запанікувала і спробувала втекти від вибуху, в результаті вдарилася про реальну стіну.

Наступного разу, коли будете пробувати VR гарнітури, не забувайте, що це всього лише гра.

Раніше повідомлялося, що буквально нещодавно швейцарські інженери винайшли електростатичну рукавичку, яка дозволить відчувати фізичний контакт у віртуальній реальності. Про це повідомляється в статті, представленої на конференції UIST 2018 в Берліні.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Так, інноваційну рукавичку розробила група інженерів з Федеральної політехнічної школи Лозанни і Швейцарської вищої технічної школи Цюріха під керівництвом дослідника Отмара Хіллігеса.

Уточнимо, що основою для пристрою стала звичайна рукавичка, на великому і вказівному пальцях якої закріплюються два електростатичних гальма. Вони являють собою дві металеві смужки, одна з яких покрита тонким шаром діелектрика.

Принцип роботи гальма полягає в тому, що при напрузі протилежні заряди на двох пластинах створюють електростатичне тяжіння. Як розповідають інженери, одне гальмо в активованому стані може утримувати вантаж вагою два кілограми.

Нагадаємо, генеральний директор Facebook Марк Цукерберг оголосив, що новітня гарнітура для віртуальної реальності під назвою Oculus Quest буде випущена в продаж за ціною $399.

Як повідомляв портал Знай.uа ринок технологій віртуальної і доповненої реальності в охороні здоров'я зміниться всього за три роки і цього вже є вагомі докази.

Також портал Знай.uа писав, що фізичні вправи в окулярах віртуальної реальності збільшують витривалість і продуктивність тіла, а також підвищують поріг болю.