У Кремлі прояснили питання, яке стосується об'єднання Білорусі з Росією.

Представник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що мова йде про зближення один з одним, а не про приєднання Білорусі до РФ.

Вона заявив, що «Звичайно, мова не йде про якесь приєднання (Білорусії)», а йдеться про «рух назустріч один одному».

Пєсков підкреслив, що відбувається інтеграція двох країн в рамках Союзної держави, і це не суперечить інтересам інших країн ЄАЕС.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія вирішила «дотиснути» президента Білорусі Олександра Лукашенка і змусити його дати згоду на більш тісну інтеграцію двох країн, щоб повністю підпорядкувати собі цю державу. Наступна спроба буде зроблена навесні наступного року. Незважаючи на те, що Лукашенко викручується, як може, система, в якій він загруз, була створена ним самим. Йому хочеться залишитися господарем в країні, однак реального захисту її незалежності, по суті, немає.

Як повідомляв портал "Знай.uа", напередодні свого візиту до Москви президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною. Коментар президента Білорусі пролунав після того, як Росія відмовилася надати фінансову компенсацію на білоруську експортне мито. Лукашенко хоче домогтися від російської сторони компенсації за податковий маневр, який призведе до подорожчання нафти на білоруських НПЗ.
"Знай.uа" писав, що Бiлорусь і Росія досить близькі до створення єдиного енергетичного ринку. Сторонам вдалося досягти домовленостей. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко перед своїм візитом до Москви.Лукашенко пояснив, що обидві сторони працюють над формуванням загального правового простору Союзної держави. Крім того, за його словами, рішення вже прийняті з усіх питань домовленостей з Росією в Союзній державі і в двосторонніх відносинах.