Влада британського міста Солсбері розкритикувала ідею російських пропагандистів RT, які надсилають шоколадну модель собору міста в якості новорічного подарунку.

Про це повідомляє ВВС.

У свою чергу у російському телеканалі розповіли, що їстівний подарунок відображає одну з найбільших історій року", через що його відправили багатьом отримувачам у галузі мас-медіа і не тільки.

Відомо, що у березні поточного року саме у Солсбері отруїли колишньго російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку.

"Це дивна поведінка, але цього слід було очікувати", - сказав депутат парламенту з Солсбері Джон Глен.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Варто додати, що представниця міської влади Солсбері Джо Брум також прокоментувала неоднозначний подарунок скандального російського телеканалу.

"Шкода, що хтось вважає, що це нормально, і це є неповагою до тих, кого торкнувся цей інцидент", - сказала вона.

Крім відзначається, що зображдення новорічного подарку від пропаганлистів опуболікував телеканал "Дождь".

"Дождь" подякував за подарунок, запросивши колег: "Приходьте на чай, ми самі боїмося його їсти".

Разом з тим варто відзначити, що Росія і Великобританія домовилися про відновлення дипломатичних відносин, зіпсованих після отруєння Росією екс-ополоника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Тепер посли країни-агресора повернуться до Великобританії.

У всякому разі, таку заяву зробив посол РФ у Великобританії Олександр Яковенко. Він зазначив, що повернення послів буде відбуватися не відразу, а поступово. Заяву посла, правдивість якого, на жаль, не вдалося перевірити, прозвучало в ефірі пропагандистського телеканалу.

"У нас досягнута принципова домовленість про те, що десь в січні місяці дипломатичний склад буде відновлюватися як в Москві, так і в Лондоні. Не впевнений в повернення до роботи всіх співробітників. Але впевнений, що половина посольства буде відновлена".

Нагадаємо, в березні 2018 року влада Великобританії вислали 23 російських дипломатів, оголосивши їх персонами нон грата. Росія відповіла тим ж. Лондон прийняв безпрецедентне рішення в згідно з отруєнням у Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Проти них було використано заборонений отруйна речовина "Новачок".

Нагадаємо, Великобританія і Польща знайшли спосіб розібратися з Росією.

Як повідомляв "Знай.ua", США ввели санкції щодо "Петрова" і "Боширова".

Також "Знай.ua" писав, що Скотланд-Ярд показав нові кадри з Чепігою та Мишкіним.

Петров і Бошіров: про які нестиковки в інтерв'ю пишуть німецькі ЗМІ - DW Новини