Сполучені Штати розширили санкційний список, додавши туди Анатолія Чепигу і Олександра Мишкіна. Раніше влада Великобританії звинуватили їх у замаху на колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку в британському місті Солсбері. У британських джерелах росіяни фігурували під іменами Руслан Боширов і Олександр Петров.

Боширов та Петров

Раніше повідомлялося, що Мінфін пов'язав з ГРУ 15 з 18 осіб зі списку. Серед них Борис Антонов 1980 року народження, Анатолій Ковальов (1991), Микола Козачок (1989), Олексій Лукашев (1990), Олександр Малкевич (1975), Артем Малишев (1988 рік), Олексій Мінін (1972), Олексій Моренець (1977), Віктор Нетишко (1966), Олександр Осадчук (1962), Олексій Потьомкін (1983), Євген Серебряков (1981), Олег Сотніков (1972), Іван Єрмаков (1986). Деяким з них у липні США заочно пред'явили звинувачення в зломі в 2016 році комп'ютерів Демократичної партії і кандидата в президенти Хілларі Клінтон.

Олександр Петров і Руслан Боширов

26 вересня дослідницька група Bellingcat і російське видання The Insider в спільному розслідуванні повідомили, що під прізвищем Боширов ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга.

Популярні новини зараз

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

8 жовтня вони ж повідомили, що Олександр Петров виявився офіцером ГРУ Олександром Мишковим.

Олександр Петров і Руслан Боширов

У заяві мінфіну США говориться, що офіцери ГРУ "в ході нахабного нападу, що порушує міжнародні норми і зобов'язання Росії, накладені Конвенцією про заборону хімічної зброї", спробували вбити Сергія Скрипаля і його дочку в березні 2018 року в британському Солсбері, використовуючи отруйну речовину "Новичок".

Олександр Петров-Мішкін

Скрипаль і його дочка вижили, постраждав офіцер поліції, а пізніше ще два громадянина Великобританії постраждали від отруйної речовини, один з них помер, нагадує американський мінфін. У липні 44-річна Дон Стреджес померла від отруєння нервово-паралітичним газом, другий потерпілий 45-річний Чарлі Роулі вижив.

Нагадаємо, ФСБ знайшла тих, хто "злив" отруйників Скрипаля.

Як повідомляв Знай.ua, помер головний шпигун Путіна. Скандальний генерал повторив долю свого попередника.

Знай.ua писав, що ФСБ намагалася впровадити "крота" в уряд, у справі замішані Петров і Боширов.