Папа Римський Франциск нещодавно здивував світ епатажною заявою щодо сексу, однак на цьому він, очевидно, вирішив не зупинятися і прокоментував гомосексуальні стосунки, які є досить поширеними у сучасному суспільстві.

Про це пише DW з посиланням на відповідну заяву Папи.

У повідомленні йдеться, що Папа Римський Франциск вважає, що гомосексуалізм є віянням моди.

"У нашому суспільстві гомосексуалізм перетворився на моду, що певним чином впливає на життя церкви", - написав понтифік, додавши, що гомосексуалізм ніяк не можна поєднати з церковним саном. "Краще, якщо вони складуть з себе сан, ніж будуть вести подвійне життя. У духовній релігії священичого життя немає місця таким схильностям", - зазначив він.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Варто нагадати, що католицька церква називає гомосексуальні зв'язки гріховними. Проте, після того, як на престол восшествовал Папа Римський Франциск, у багатьох сучасних людей з'явилася надія хоч на якусь лібералізацію церкви щодо гомосексуалістів і гомосексуалізму в цілому. Сталося це після того, як в 2013 році Папа Римський Франциск, під час свого виступу заявив:

"Хто я такий, щоб судити гомосексуалів?".

Крім цього, він назвав секс "даром божим".

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що секс є "даром Божим". Про це повідомляє видання Vatican News.

"Сексуальність, секс — це дар Божий. Жодних табу. Це дар, який дає Господь. У нього є дві мети — любити і породжувати життя. Це пристрасна любов, справжня любов завжди така. Любов між чоловіком і жінкою, коли вона пристрасна, веде тебе до вічного життя", — сказав він під час аудієнції з молодими християнами з Франції.

Папа Римський

Раніше Знай.uа писав про те, що Глава Римсько-католицької церкви Папа Римський Франциск розкритикував популістські уряди і порівняв їхні режим з Третім рейхом.

Також Знай.uа повідомляв, що зворушливий випадок стався на аудієнції Папи Римського у Ватикані.