У протестах проти підвищення цін на паливо, які пройшли по всій Франції 24 листопада, взяли участь більше 106 тисяч осіб, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ країни.

У центрі Парижа на Єлисейських полях демонстрації переросли у справжню боротьбу. Під час сутичок було підпалено і підірвано трейлер на території самої відомої туристичної пам'ятки Франції, передає Reuters.

На сусідній Авеню Фрідланде поліція використовувала гумові кулі і водомет для розгону демонстрантів, які вимагали відставки президента Франції.

Демонстрантам заборонили влаштувати мітинг на площі Конкорд через те, що у безпосередній близькості розташовані урядові будівлі.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Всього в акції протесту на Єлисейських полях взяли участь близько 8000 чоловік. Поліція затримала 130 осіб в Парижі і в інших регіонах країни.

На наступний день після зіткнень між протестуючими і поліцією на центральних вулицях столиці Франції ще залишилися сліди від вогню і диму, а на дорогах було розкидане сміття. Активісти запланували наступну акцію протесту на 1 грудня.

Відомо, що протестувальників іменували "жовтими жилетами" через спец-жилети, які вони надягають. Жителі Франції вимагають скасувати податок на паливо.

Раніше влада відмовилися скасовувати податок після протестів, на які вийшли близько 40 тисяч чоловік.

Протестувальники розводять багаття і для цього навіть спалили чийсь мопед.

Крім того, в Парижі стає гарячіше, протести в цей раз несли більш агресивний характер. Демонстранти починають провокувати поліцейських криками, кидають у них каміння та арматуру, влазять у бійки. Силовики відбиваються за допомогою кийків, але поки що відступають.

Нагадаємо, ціновий протест у Франції перетворився у справжнє божевілля. Влада запланувала збільшити ціни на паливо.

Як повідомляв Знай. ua, невдоволення президентом зростає, люди тисячами виходять на акції протесту, є жертви.Франція повстала проти Макрона.

Знай. ua писав, що Лондон охопили масштабні акції протесту. Вони перекрили відразу п'ять мостів.