За один день у Франції число постраждалих серед демонстрантів, які протестують проти підняття цін на бензин, зросло до 227.

Цю інформацію повідомляє РБК-Україна, посилаючись на BFM.

Відомо, що серед постраждалих в результаті протестів є поліцейські - один з них отримав серйозні травми. У МВС уточнили, що протягом дня правоохоронці затримали 117 осіб, 73 з них згодом були поміщені під варту.

"Ситуація досить серйозна. Зранку помер один чоловік, 227 постраждали, шестеро серйозно поранені " поліція Франції

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Також у повідомленні уточнили, що максимальна кількість протестувальників, які одночасно перебували на акції протесту, за оцінками поліцейських, досягла 282,71 тис. Таке число протестуючих було зафіксовано близько 17:00 за місцевим часом.

Нагадаємо, що по всій Франції водії протестують проти зростання цін на паливо, більш того вже є загиблі та поранені. Про це повідомляє BFMTV. Акція "жовтих жилетів" – так називають протестувальників у ЗМІ. Все через обов'язковий атрибут водіїв – жовтий світлоповертальний жилет.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер, по всій Франції зафіксовано вже більше 1 тисячі протестів, в яких беруть участь 50 тисяч осіб. Хоча очікується, що по всій країні пройде близько 1500 акцій.

"Ідея протесту – стояти на місці, щоб бути почутими. Поки не буде змін, ми не рушимо з місця. Ми рішуче налаштовані стояти до вечора суботи, неділі, понеділка", – заявив один з організаторів протесту в департаменті Вар.
Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", під час чергової акції у Франції загинула одна людина, ще 47 осіб постраждали від дій силовиків.
Як повідомляв "Знай.uа", у Франції схопили групу озвірілих радикалів, сядуть надовго.