На півночі штату Каліфорнія, швидко поширюється лісова пожежа, влада США прийняла рішення евакуювати декілька десятків тисяч чоловік. Евакуація оголошена для кількох міст округу. Про це повідомляє ABC.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан на порушеній пожежею території штату.

За даними ЗМІ, пожежа почалася рано вранці в четвер, і полум'я почало швидко поширюватися через сильні вітри і суху погоду. У місті Парадайз було евакуйовано персонал та пацієнтів лікарні, а також учні кількох шкіл. Деякі жителі міста були змушені залишити свої машини на дорозі і рятуватися від полум'я, що наближається втечею.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Наголошується, що на даний момент пожежа поширилася на площі 8 тис. акрів (3,2 тис. га). На місці працюють близько 500 пожежників і 100 співробітників правоохоронних органів.

Як передає глава пожежної служби округу Бьютт Даррен Рід, щонайменше двоє пожежників і кілька жителів постраждали при пожежі в Парадайсі.

У місті, за попередніми даними, можуть бути знищені до 1 тис. будівель.

Представник каліфорнійського департаменту лісівництва та пожежної охорони капітан Джон Геді розповів, що людей продовжують евакуювати з міста. За його даними, постраждали чотири або п'ять чоловік.

Нагадаємо, у селищі Шуя Пріонежського району сталася пожежа у житловому будинку на вулиці Польова. Як повідомили в МНС, в Карелії, в 13:07 на місце події залучались пожежно-рятувальні підрозділи Прионежского району та міста Петрозаводськ, 17 людей і чотири одиниці техніки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Росії сталася жахлива подія. Під час пожежі загинуло вісім осіб. Шість дітей і двоє дорослих загинули при пожежі в приватному будинку в Кузбасі. Ще один чоловік потрапив у лікарню. Загиблим дітям — від 2 до 12 років. Всі вони були родичами.

Також "Знай.uа" писав, сталася велика пожежа у Центральному храмі монастиря святих Царствених страстотерпців в урочищі Ганіна Яма під Єкатеринбургом. На місці храму були спалені останки останнього російського імператора Миколи II і його сім'ї.