Слідство щодо керченської бійні можна згортати – в Росії заявили, що в усьому винен трек репера Оксімірона "Останній дзвоник". Мовляв у пісні подається чіткий план для підлітка, як вчинити у школі масове вбивство.

В Росії назвали причину трагедії в Керченському коледжі - нею могла стати пісня репера Оксімірона "Останній дзвоник".

Російська громадська активістка Євгенія Чудновець назвала причетним до бійні в Керчі відомого в РФ репера Оксімірона. Про це вона заявила на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, керченського стрілка спровокував трек співака "Останній дзвоник" та кліп на нього. Чудновець вимагає видалити або переписати пісню, оскільки "в ній вимальовується план для підлітка, як піти і вчинити масове вбивство дітей".

репер Оксімірон

"Я вважаю, що причиною трагедії в Керчі стали саме кліп і текст цієї пісні. Вплив творчості одного з найпопулярніших реперів Оксімірона на нашу молодь сумніву не викликає. Цей відеоряд і вірші, метою яких (я сподіваюся) було заробляння популярності і грошей, а не провокація до масових вбивств, повинен бути негайно видалений, щоб уникнути повторення цих жахливих вбивств наших дітей", - пише Чудновець.

Чудновець також розповіла, що вже написала скаргу в Роскомнадзор.

"Я буду просити уповноважених з прав дитини по всій Росії відмовити Оксімірону в концертній діяльності, якщо він не піде назустріч моєму проханню", - додала активістка.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Активістка також розповіла, що вже написала скаргу в Роскомнадзор.

Зазначимо, що неофіційне відео на пісню репера Оксімірона "Останній дзвоник", створене фанатами у 2009 році. Кліп складається з кадрів, нарізаних з фільму "Клас" естонського режисера Ільмара Рааг. У ньому показана стрілянина у школі.

Нагадаємо, що за даними слідства, версія про суїцид Владислава Рослякова, який влаштував смертельну бійню в політехнічному коледжі в Керчі, отримує все більше спростувань.

Експерти вже відкрито починають говорити про те, що керченського стрілка насправді вбили.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські пропагандисти масово видаляють відео трагедії в Керчі.

Також "Знай.ua" писав, спливли важливі деталі про керченського стрілка напередодні убивства.