На планеті Земля досі існують унікальні типи лісів, краса яких настільки заворожує, що деякі зволіли б там навіть заблукати.

Деякі ліси схожі на інопланетні пейзажі, а інші – на ландшафти з якоїсь чарівної казки. Ми розповімо про 10 найбільш цікавих та неймовірних.

Дощовий ліс Великого Ведмедя, Британська Колумбія, Канада

Його часто називають "Канадською Амазонкою". Цей унікальний природний куточок славиться не тільки своїми мальовничими каньйонами, фіордами, гранітними скелями і льодовиками. Це єдина у світі ділянка вологого лісу в помірному кліматичному поясі.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

В цьому лісі водиться дивовижна тварина, яку більше ніде не можна зустріти. Це "ведмідь-привид" або кермодський ведмідь – підвид чорного ведмедя, хутро якого має різні відтінки світлого кольору – від білого до кремового.

Національний парк Таман-Негара, Малайзія

Це один з найдавніших тропічних лісів у світі. За підрахунками вчених, йому 130 мільйонів років. Ви можете прогулятися його стежками, помилуватися приголомшливими видами з оглядових майданчиків, а також оглянути місцевість під час круїзу річкою.

Мангрових ліс Пом Клонг Сонг Нам, Таїланд

Це одне з небагатьох місць на Землі, які залишилися практично в незайманому стані. Його унікальна екосистема сформувалася під впливом прісної і солоної води.

Цей неймовірний ліс славиться мангровими деревами. Мангрові ліси в цій країні знаходяться під заступництвом королеви Таїланду. Туристичний маршрут цією місцевістю проходить за спеціальними дерев'яними доріжками, які перебувають іноді на двометровій висоті.

Національний ліс Олімпік, Вашингтон, США

Розташувався на північному заході американського штату Вашингтон. Оскільки тут випадає багато опадів, цей ліс відомий своїми унікальним висячим мохом. Тут можна побачити найрізноманітніші ландшафти - від помірного тропічного лісу до порізаних гір і прибережних пляжів. Дуже схожий на казковий.

Кам'яний ліс Цинги-де-Бемараха, Мадагаскар

Мальовничим каньйоном з цих скель тече річка Манамбулу. Ця ділянка незайманої природи, включена у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Скелі і карстові утворення з пористого вапняку, що з'явилися в результаті вивітрювання, сформували на цьому плато кам'яні вістря химерної форми. На плато ростуть незаймані тропічні ліси, а також мешкають багато рідкісних тварин – у тому числі 11 видів лемурів.

Ліс Окленда, Нова Зеландія

Тут ростуть миртові дерева, які місцеві жителі, маорі, називають рата. Рослина має темно-зелене листя і викривлені, скручені стовбури. Вони не дуже високі, а на Різдво розквітають приголомшливо красивими яскраво-червоними квітами.

Ліс Драцен, Сокотра, Ємен

На перший погляд можна прийняти ці ліси за неземний ландшафт. Символом Сокотра є драцена – дерево у формі гриба. Якщо його надрізати, то з-під кори витікає червона рідина, схожа на кров. Тому його називають деревом з крові дракона.

Національний парк Секвойя, Каліфорнія, США

Відомий також під назвою "Гігантський ліс". Тут ростуть одні з найвищих дерев у світі. Найбільш відомою є секвойя на ім'я Генерал Шерман, названа на честь американського генерала часів Громадянської війни. Це найбільше дерево за обсягом деревини і шоста в світі секвойя за висотою. Її датують віком від 2300 до 2700 років.

Бамбуковий ліс Сагано, Кіото, Японія

Ліс знаходиться під патронатом Міністерств охорони навколишнього середовища Японії.

Густа бамбукового гаю особливо красива, коли сонце проникає крізь стебла. Цей мальовничий гай з високою деревоподібної трави буквально затиснутий між мегаполісами. Ліс наповнений пішохідними доріжками, а в темний час доби підсвічується різнокольоровими лампами.

Буковий гай Отцаретта, Країна Басків, Іспанія

Славиться незабутніми пейзажами. Він називається ім'ям головного гірського піку в околицях, улюбленого баскськими альпіністами.

Нагадаємо, в наш час Антарктида являє собою крижану пустелю. Важко уявити, що колись тут вирувало життя. Тим не менш, мільйони років тому так все і було.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пустеля Ваді Рам - саме те місце, де знімався фільм "Марсіанин". Місцеві пейзажі тут набагато більше нагадують ландшафт червоної планети, ніж земної поверхні.

Також "Знай.uа" писав, 10 доріг, від краси яких перехоплює дух.