В Долині інків до північно-заходу від Куско розташоване містечко Ольянтайтамбо. Місто лежить на висоті близько 3000 метрів над рівнем моря. Ольянтайтамбо оповите таємницями, просякнуте енергією стародавніх інків. Цікаво, що навіть сучасні вчені не змогли датувати час будівництва об'єкта.

Кому тільки не приписували стародавні споруди: лемурійці і навіть прибульці, за іншою версією його побудував Пачакуті. На рахунок руйнування міста також тільки здогадки: всесвітній потоп або іспанці.

Блоки міста Ольянтайтамбо підігнані з вражаючою точністю, між ними навіть аркуш паперу неможливо просунути. Також в центрі є фонтани і кілька будівель. Багато споруд не добудовані або розібрані для перебудови, тому тут і там у безладі розкидані величезні камені.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Інтерес викликають і розписні камені, кілька каменів у різних частинах міста. Створюється враження, ніби їх не змогли донести до місця будівництва або не встигли з якоїсь причини.

Одна з найцікавіших будівель – Храмовий пагорб, який знаходиться на околиці, туди ведуть широкі сходи. Будівлі виконані з необроблених, кам'яних блоків.

Центр Храмового пагорба — це залишки величезної будівлі на скелі, його назвали — "Храм Сонця". Це будова, як і багато інших, зруйновано, збереглася лише передня стіна, зроблена з шести величезних вертикально витягнутих монолітів. Вони заввишки близько 4 метрів.

Між блоками зроблені кам'яні вставки, які закривають зазори між ними, у інків подібна технологія більше ніде не зустрічається. Тому навряд чи технологія належала їм.

Ольянтайтамбо вважають дивом техніки та архітектури. Як він був побудований, досі невідомо. Людству не знайомі такі методики будівництва, які були використані.

Довгі роки вчені сперечаються про технології будівництва й про причини таких масштабних руйнувань. Багато хто вважає, що неможливо було в ті часи переміщати і встановлювати багатотонні мегаліти. Це означає, що хтось приніс або телепортував їх. Можливо дійсно, це зробили прибульці.

Сьогодні Ольянтайтамбо — достатньо важливий туристичний центр, що входить у туристичний комплекс "Дорога Інків", який включає екскурсії по найбільш значущим пам'ятникам стародавньої інкської культури.

Нагадаємо, 10 місць Піднебесної, про які не розкажуть путівники.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на території України можна відшукати неймовірну кількість місць, оповитих страшними міфами і неймовірними легендами. Одне з таких місць озеро Берестувате.

Також "Знай.uа" писав, загадкове селище розташувалось в південно-західній Азії в невеликій країні - Ємен. Дивовижна село – Хайд Аль-Джазил стоїть на величезному валуні висотою 150 метрів.