У відповідь гугл видасть нескінченний список лайфхаків. Це не простий алгоритм дій в якому можна легко заплутатися, або взагалі щось випустити з уваги. Проте, деякі з них дійсно працюють. Тому давайте по черзі.

  1. Коли можна спіймати найдешевші авіаквитки

Немає єдиної думки щодо терміну завчасного придбання квитків на літак. Для цього потрібно просто зловити момент. Мінімальні ціни — це спеціальні пропозиції від авіакомпаній, вони не тримаються протягом року, чи навіть тижня. На кожен рейс існує конкретна кількість квитків за низьким тарифом. Легко слідкувати за спеціальними пропозиціями та знижками на авіаквитки лоукостів та регулярних авіакомпаній на сайті Turisto.

Є така думка, що раннє бронювання — єдиний шанс спіймати недорогі авіаквитки. Професійні мандрівники намагаються підвести статистику за який період потрібно шукати та бронювати місця. Одні вважають, що найвигідніше купувати авіаквитки за 8 тижнів, інші — за 6, а на міжнародні рейси взагалі за 24 або й раніше. Планувати подорож за кілька місяців — розкіш для сучасної людини.

Дотримуйтеся правила — як тільки з'явився шанс придбати дешеві квитки, треба скористатися цим. Як тільки ви прочитали новину про розпродаж чи самі знайшли привабливий варіант на пошукових системах, не зволікайте — купуйте.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще
  1. Де слідкувати за акціями на дешеві авіаквитки

Всі слідкують за акціями в тревел-каналах Телеграму. Деякі мандрівники підписуються на маршрути, щоб сервіси повідомляли їх про зниження ціни через електронну пошту.

Для безпосереднього пошуку авіаквитків користуються мета-пошуковими сервісами. Такі системи пропонують велику кількість варіантів на будь-який смак та гаманець. Проте, щоб заощадити треба перевіряти видачу на декількох різних сервісах. А потім з пошуковика перейти на інший сайт, щоб придбати квитки. І ціна може також трохи змінитися після переходу, бо інформація оновлюється не завжди оперативно.

За спеціальними пропозиціями справді слід слідкувати в соціальних мережах. А от шукати та купувати квитки краще на завчасно обраному сервісі. Протестуйте декілька на протязі певного часу та оберіть оптимальний для вас. Також при пошуку перельотів завжди дивіться ціни на найближчі 3-4 дня — іноді ціна може відрізнятися в 2-3 рази.

  1. Навіщо шукати «альтернативний» аеропорт

Бюджетні авіакомпанії найчастіше літають в аеропорти, які знаходяться далеко від міста прибуття. Тому перед поїздкою треба дізнатися, які аеропорти ще є поблизу с точкою призначення. Можливо навіть, що із сусіднього міста буде зручніше і дешевше добратися в пункт призначення, чим з головного аеропорту. Дешеві автобусні перевізники часто пропонують акції — за трансфер до центрального вокзалу заплатите не 10-15 євро, а 5-7. Так ще й в одному місті погуляєте.

  1. Як комбінувати в одній подорожі декілька рейсів

Є хитрість «вищого рівню», якою вже користуються досвідчені мандрівники — комбінувати переліт з двох, а то й трьох рейсів від лоукостерів. Щоб потрапити в потрібну точку, якщо прямо з України дешеві авіаперевізники не літають. Або долетіти, наприклад в європейське місто, з якого літають лоукости, доступні тільки для жителів Європи.

Вже існують сервіси які одразу пропонують скомпоновані маршрути. Ви тільки вбиваєте в пошук пункти вильоту та прибуття, а система сама формує варіанти — від прямих, до складених з декількох рейсів лоукостів, або навіть декількох видів транспорту.

Стає зрозумілішим, як купувати дешеві авіаквитки та подорожувати більше і простіше. Якщо давно мрієте про подорож до Європи чи Азії – шукайте недорогий варіант перельоту та беріть відпустку.