Болгарія порадує мандрівників безліччю маленьких і затишних містечок, які нагадують справжні музеї та галереї. Один з таких - Мелнік. Він розташований в 10 кілометрах від ще одного невеликого міста Санданські, який знаходиться на кордоні з Грецією. Мелнік неймовірно крихітний. Це найменше місто Болгарії, його населення складає всього 300 чоловік. Нерідко туристів тут більше, ніж місцевих. Городок славиться своїми виноробними. Сюди можна приїхати на дегустацію в будь-яку пору року. Якщо ви - шанувальник винного туризму, вам обов'язково варто відвідати Мелнік.

Чим зайнятися

Звичайно ж, насолоджуватися вином! Цим приголомшливим напоєм вас пригощатимуть на кожному кроці - в магазинах, в механі (болгарський ресторан, трактир), в будь-якому будинку. Але все ж є 2 найпопулярніших місць серед туристів.

Кордопулова к'ща

Це великий житловий будинок на Балканах, який відноситься до епохи Болгарського національного відродження. Величезний склад для вина побудували грецькі купці Кордопулос в 1754 році. Будинок складається з 4-х поверхів і підземного тунелю з лабіринтами довжиною 150 метрів. Тут можуть зберігатися до 300 тонн вина.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Однією з родзинок будинку є найбільша бочка для зберігання вина - 12.5 тонн. Скелясті стіни тунелю утикані монетками. Мандрівники загадують бажання і прикладають монетки до стін. Тут вірять, що, якщо монетка впаде, бажання обов'язково збудеться. Тут можна спробувати мелкніккское вино, яке дегустується більше ніде в світі.

Ізбата на Шестака

Власники будинку - сімейства Манолевих. Вони займаються виробництвом вина вже 120 років. Назва Шестака, що означає шестипалий, з'явилося на честь дідуся Іллі, який народився з 6 пальцями на руці. Будиное розташувався на скелі, звідки відкривається чудовий вид на околиці.

Тут ви можете продегустувати біле і червоне вино, яке виготовлено з мелнікского винограду. Він росте тільки в цій місцевості і більше ніде. Для виробництва вина використовуються традиційні технології. Воно зберігається в 250-річних кедрових і дубових бочках.


Милуватися місцевою архітектурою

Містечко досить древнє, і воно має цікаву історію. У Середньовіччі ним володіли то візантійці, то болгари, то серби. Тут працювали діячі епохи національного відродження. Будинки нової архітектури, які вони будували, збереглися і в наш час. У крихітному містечку неймовірно багато пам'яток - понад 96 пам'ятників культури, серед яких - музеї, церкви і старі будинки.

"Знай.ua" уже писав про карнавали і яскраві події, які пройдуть у люютому в Європі

А також про винні забіги Європи

Нагадаємо: 30 приголомшливих місць, які варто відвідати до 30 років