Останнім часом забіги стають все більш популярними. Їх регулярно влаштовують різні компанії та організації. В Європі навіть проходять винні забіги. Вони практичні, такі, як і традиційні, але мають важливу складову – вино. Траси таких марафонів пролягають через виноробні і виноградники. По дорозі будь-хто з учасників може освіжитися смачним місцевим вином. Такі забіги можуть проходити навіть у лайтовом варіанті – його учасники неспішним кроком прогулюються між виноробними для дегустацій.

Представляємо вам винні забіги з цікавими програмами та мальовничими трасами

Sherry Marathon, Іспанія, 28 квітня

Під час забігу учасники можуть помилуватися чудовими краєвидами Андалусії, а також насолодитися приголомшливими напоями з старовинних виноробень самого винного регіону Іспанії. Перша частина марафону проходить на вулицях міста Херес-де-ла-Фронтера. Друга частина – через густі виноградники. Саме з їх плодів і виготовляють той самий херес, якого можна напитися від душі. Забіг супроводжується цікавою культурною програмою.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Istrian Wine Run, Хорватія, 2 вересня

Забіг проходить у 2-х різних варіаціях – марафон (42.2 кілометра) і напівмарафон (21.1 кілометр). Кращим учасникам вручають незвичайні і досить значні призи – стільки вина, скільки важить переможець. На трасі повного марафону розташовані 17 зупиночних точок, а по дистанції напівмарафону – 9. Тут можна спробувати різні види місцевого вина. У програму також входять концерти, танці і пісні, які чудово доповнюють балканський колорит.

EcoMaratona Chianti, Італія, 18-20 грудня

Звичайно ж, один з яких проходить у Тоскані. Легендарне вино К'янті, старовинні замки і живописні виноградники роблять його неймовірно красивим і романтичним. Тут є різні дистанції: від 8-кілометровій пішої прогулянки до класичного марафону. Після забігу учасників очікують ріки вина і смачні італійські закуски у вигляді сирів, чиаббаты, оливок і салямі.

Marathon International du Beaujolais, Франція, 23 листопада

Забіг присвячений молодому французькому провину з цікавою назвою Божоле-нуво. Це справжній барвистий свято з дегустаціями, маскарадами і галасливою вечіркою по закінченню марафону. Родзинкою є наявність сімейного забігу довжиною 2.5 кілометра. Організатори закликають учасників марафону надягати смішні маскарадні костюми. Ця картина неймовірно кумедна і весела.

Purcari Wine Run, Молдова, 24 серпня

Щорічно найпрестижніша і відома виноробня Молдови влаштовує марафон. Учасників чекає 10-кілометрова траса вздовж виноградників і вишуканий обід з дегустацією після. Кожні 2 кілометри розташовані питстопы з привабливими назвами Chardonnay, Rose, Sauvignon, Pinot Grigio. Тут можна вгамувати спрагу, насолодившись відповідним вином.

"Знай.uа" вже писав про карнавали, маскаради і яскраві події Європи в січні

А також про те, де шукати дешеві квитки на автобус по Європі

Нагадаємо: 30 захоплюючих місць, які варто відвідати до 30 років