Після Різдва і Нового року веселощі в європейських країнах тільки починаються. До кінця зими Греція, Німеччина, Іспанія та інші міста засяють яскравими вогнями і фейєрверками, святами, танцями, музикою та мистецтвом.

Які ж заходи і в яких країнах будуть проходити в січні?

Нідерланди: Фестиваль вогнів у Амстердамі, 20 січня

Під час Фестивалю вогнів Амстердам перетворюється в атмосферну зимову казку. Всі культурні споруди і будівлі на річці Амстел, шлюзи, мости – все перетворюється в світлові скульптури, які виглядають просто чудово. Різнокольорові світлові інсталяції прикрашають всю центральну частину міста. Головними каналами Амстердама пропливають світяться човна під мелодійну гру оркестрів і спів хорів. В галереях, театрах і музеях проходять різні виставки, вистави, концерти, вистави та зустрічі з діячами культури.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Іспанія: Тамборрада у Сан-Себастьян, 20 січня

Щорічно 20 січня затишне баскське містечко Сан-Себастьян в Іспанії перетворюється на великий барабан. Під час цього дія вулицями під марші барабанів крокують воїни армії Наполеона, а кухарі і водоноси відповідають їм ритмічними стуками з водяним бочок. Все це супроводжується захоплюючою грою духового оркестру. В цей же день опівночі місцеві жителі збираються на площі Конституції, де спілка Ремісників виконує марші в останній раз перед закриттям фестивалю.

Шотландія: ніч Бернса, 25 січня

Для шотландців відомий письменник Роберт Бернс як для українців – Тарас Шевченко. Його творчість є символом незалежності та національної гідності. Тому день народження поета святкують віршами, піснями, віскі та національними стравами. Місцеві жителі ласують гаггис – блюдо, яке готується з вівсянки, м'яса і спецій. Вшанування Роберта Бернса проходять у всіх куточках країни і супроводжуються гучними звуками волинки. Це нагадує кінострічку "Хоробре серце".

Як ви бачите, в січні святкування в самому розпалі. Ви неодмінно повинні відвідати ці заходи.

"Знай.uа" вже писав про те, де шукати житло в подорож

Читайте також: які місця варто відвідати до 30 років

Нагадаємо: як подорожувати без знання англійської мови