Гроші – не єдине, що заважає багатьом людям відправитися в подорож. Страх незнання мови теж грає важливу роль. Людина думає, що він не зможе елементарно знайти заброньований готель, що сподобалася пам'яток, купити їжу або замовити страву в ресторані і навіть нормально долетіти в іншу країну.

насправді ж, подорожувати можна і без знання мови. Ми розповімо, як це робити. Головне – не боятися!

Отже:

  • Скачайте оффлайн карти. Вам не доведеться переживати про те, чи в тому чи іншому місці Інтернет, а також це позбавить вас від контакту з незнайомцями на вулиці. Вам не доведеться шукати когось, щоб запитати, як знайти потрібну адресу.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще
  • Встановіть на свій смартфон додаток-перекладач lingvo. В ньому можна безкоштовно завантажити 11 словників, які працюють оффлайн. Це спростить перебування у кафе, музеях та інших закладах.
  • Звичайно ж, не забуваємо про улюблений google translate. У додатку можна попередньо скачати потрібний пакет мов і перекладати слова в режимі оффлайн. Додаток дуже зручний у спілкуванні з іноземцем, адже пропозиції можна переводити за допомогою мікрофона.

  • Заздалегідь бронюйте житло і купуйте всі квитки. Це позбавить вас від незручностей на вокзалах, в аеропортах, готелях, хостелах та закладах.
  • Роздрукуйте бронь готелю або хостелу і завжди тримайте адресу під рукою. Якщо телефон розрядиться або ви забудете завантажити оффлайн карти, місцеві жителі допоможуть дістатися до пункту призначення.

  • Ще одна порада, яким варто скористатися, якщо телефон раптом сяде. Роздрукуйте переклад кількох загальних фраз або запишіть їх в блокнот. Наприклад, "підкажіть, де тут туалет" або "дайте мені, будь ласка квиток на найближчий потяг в Барселону".

р

Навіть якщо ви зовсім не знаєте англійську, вам допоможе підготовка до поїздки. Навіть якщо вам доведеться контактувати з незнайомцями, завжди виручають жести і інтуїція. Не забувайте про те, що головне – саме бажання подорожувати. У вас все вийде!

"Знай.uа" вже писав про підготовку до оренди автомобіля в подорожі

А також про те, як з'їздити в Італію, Австрію та Словаччину за 56 євро

Нагадаємо: на які подорожі варто зважитися у 2019 році