Січень – відмінний час для складання плану на наступний 2019 рік. Якщо ви не уявляєте своє життя без подорожей, якщо ви обожнюєте яскраві і насичені події і любите пробувати щось нове, у нас для вас дещо є.

Ми приготували список з 10 речей, на які обов'язково варто зважитися в 2019 році

1. Поспостерігати за китами на Азорських островах

Якщо ви думали, що спостереження за китами – мрія, якій не судилося здійснитися, забудьте про це. Вирушайте на Азорські острови, вони не так вже далеко знаходяться. Перша зустріч з чарівним ссавцям неодмінно буде незабутньою.

2. Відправитися в похід по Тянь-Шаню

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Звичайно, до цієї подорожі варто підготуватися. Але воно, безумовно того варто. Тільки уявіть: рюкзак на плечах, трекінгові черевики, фотоапарат, величні скелі, чудові краєвиди, крижані річки, глибокі ущелини, високі зелені ялини, снігові піки, запаморочлива висота. Романтика ж!

3. Помовчати в буддистському монастирі

Тут туристи одягаються в усе біле, відправляються на медитацію і залишають всі свої проблеми позаду. Ви можете приїхати сюди всього на один день, а можете і на рік – все залежить від вас.

4. Подолати найвідомішу паломницьку дорогу

Каміно де Сантьяго – Шлях Святого Якова – найбільш відомий і популярний паломницький шлях, який лежить через Європу і закінчується в іспанському містечку Сантьяго-де-Компостела біля могили Якова. Раніше по цій дорозі ходили лише паломники, але зараз цей шлях став головним пішохідним маршрутом Іспанії.

5. Спробувати автостоп наодинці

Це авантюризм у чистому вигляді. Ви ж пам'ятаєте, що світ неймовірно тісний? Ви тільки уявіть, кого ви випадково можете зустріти на іншому кінці світу. Це цілком може бути колишня однокласниця або знаменитість.

6. Покататися на ковзанах по Байкалу

Чому б не побачити найглибше озеро світу саме взимку? Ви зможете подолати снегопах, почути тріск льоду і спробувати відшукати острови, на яких поховані шамани.

7. Дослідити невизнані держави

Ви коли-небудь чули про Хевроні? Це місто зі святинями кількох релігій, розділених між Палестиною та Ізраїлем, місто з древньою архітектурою.

8. Зустріти 2020 рік у спекотній країні

Наприклад, в Австралії. Місцевий Санта-Клаус – засмаглий м'язистий серфінгіст у плавках. Новий рік в цій країні – гарячий пісок на пляжі, прохолодні напої, захоплюючі феєрверки, кенгуру і захоплюючий серфінг.

9. Стати волонтером на краю світу

Наприклад, у Непалі. Не виключено, що вам доведеться вести уроки в школі, де на всіх учнів розрахований лише один олівець, або запалювати на весіллі, де з напоїв є лише вода, чи їсти рис на сніданок, обід і вечерю. Але слова подяки, щирі очі і обійми місцевих жителів, безумовно, цього варті.

10. Побачити різнобарвний острів у Перській затоці

Іран стає все більш популярним серед туристів. Поїздка сюди – відмінний спосіб позбутися від стереотипів про цій країні. Зачаровують марсіанські ландшафти, дикі пляжі і перські хіпі точно розвіють усі міфи.

"Знай.uа" вже писав про гранти, освітні візити і програми за кордоном

А також про нетипові і маловідомі місця Будапешта

Нагадаємо: люди на вулицях Тель-Авіва у фотографіях