Новий рік О-сёгацу – особливе свято для жителів Японії. З торжеством пов'язано безліч традицій, обрядів, церемоній та ігор. Місцеві жителі завчасно і дуже ретельно готуються до свята.

У різних містах влаштовують ярмарки, на яких можна купити все що завгодно: від цікавих частувань до незвичайних оберегів. Наприклад, хамаими – затуплені стріли з білим пір'ям. Вони служать для захисту від злих сил і бід. Талісман, що приносить щастя, оформлений у вигляді бамбукових граблів.

Про настання Нового року опівночі з 31 грудня на 1 січня сповіщають 108 ударів дзвіночків, які б'ють в буддійських храмах. 108 – чисто символічне. Згідно з віруваннями, людини обтяжують саме 108 напастей і згубних пристрастей. Удари дозволяють від них позбутися. Після завершення люди виходять на вулицю, щоб зустріти з світанком новий рік.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Японці вірять, що саме з першими променями сонця в країну прибувають 7 богів щастя, вони символізують щирість, гідність, успішність, доброзичливість, дружелюбність, великодушність, довголіття.

Перед Новим роком японці оригінально прикрашають свої будинки. Одним з найбільш яскравих атрибутів є предмет, який виготовляється з бамбука, сосни, рисової мотузки, прикрашеної мандаринами і папороттю.

Будинки прикрашають також букетами з бамбукових або вербових гілок з фруктами, квітами або фігурками риб.

Для японців також велике значення має святкова трапеза. Вона проходить у колі сім'ї, тихо, спокійно без застільних пісень, танців і гучних розмов. Кожна людина зосереджується про те, що чекає його в новому році, що він хоче зробити і про що мріє.

1 січня жителі країни читають привітання і перевіряють відповідність листівок, які вони відправили і отримали. Списки обов'язково повинні збігатися. Ближче до вечора всі йдуть у гості до родичів, друзям і близьким.

"Знай.uа" вже писав про те, як святкують Новий рік в Італії

А також про те, як відзначити Новий рік в різних країнах

Нагадаємо: досвідчені мандрівники назвали найкращі місця для зустрічі Нового року