Кожен народ, кожна країна має свою історію, традиції про вірування. Існують події, природні явища, після яких прийнято робити висновки, підводити риску і переходити до нового етапу. Так склалося, що в різних країнах зовсім в різний час зустрічають Новий рік. А це відмінна можливість відзначити свято кілька разів.

В Ізраїлі Новий рік настає у вересні або жовтні. Він має назву Рош-ха-Шана. У цей день жителі країни вітають один одного побажанням бути вписаним в "Книгу життя". У цей час прийнято їсти яблука з медом, що символізує солодке майбутнє.

В Шотландії Новий рік зустрічають з 31 жовтня на 1 листопада. Головним символом кельтського свята Самайн є закінчення збору врожаю, що означає настання нового року. Важливими атрибутами свята є вогнища, свічки і вогні.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

У Китаї новий рік вважається святом весни. Тут його наступ визначається фазами Місяця. Кожен рік присвячений одному з 12 тварин. Святкування супроводжується гучним гулянням, червоним кольором, прикрасою вулиць і будинків.

В Японії святкування триває цілий місяць. Новий рік тут настає 25 грудня. Місцеві жителі прикрашають свої оселі гілками ялини, сливи та композиціями з бамбука, що є символами благополуччя, достатку й любові.

В Таїланді новий рік Сонгкран настає 13 квітня. Це зміна року по давньоіндійському календарем і настання сезону дощів. Місцеві жителі пригощають ченців різними смаколиками. Статуї Будди омивають водою з пелюстками жасмину і троянд. Яскравою традицією є ігри з водяними пістолетами, обливання водою зі шлангів і тазиків.

В Індії Новий рік взагалі відзначають кілька разів. Традиційне свято Гуді-падва відзначають у березні. Настання Нового року в різних регіонах відрізняється, дата залежить від традиційного календаря. Холі, Бенгальська Новий рік, зустрічають на початку весни. Спочатку спалюють опудало богині Холіки, а потім починається яскраве гуляння з масштабним осипаннями різнокольоровими фарбами.

Як ви бачите, восени Новий рік можна зустріти в Ізраїлі або Шотландії, потім традиційно з 31 грудня на 1 січня можна відзначити будинку. Ну а навесні можна махнути на святкування в Китай, Японію, Індію або Таїланд.

"Знай.uа" вже писав про те, як відзначають Новий рік в Австрії

А також про особливості святкування Нового року в Італії

Нагадаємо: досвідчені мандрівники назвали найкращі місця для зустрічі Нового року