Переконатися в тому, що Дубай – це місто майбутнього можна ще на шляху до нього. Під час польоту можна побачити приголомшливу картину: посеред пустелі з'являються чарівні штучні острови у формі пальми і неймовірно високі сучасні хмарочоси. Все це більше схоже на міраж, а не на реальність.

Ми представляємо 5 доказів того, що Дубай – це дійсно місто майбутнього, яке вже настало:

Штучні острови

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Найбільш відомий острів – Пальма Джумейра. Він оформлений у вигляді пальми, яка складається з 16 листя, стовбура і півмісяця. Тут розташовані сучасні мотелі, багатоповерхівки та приватні вілли. Туристи найчастіше зупиняються в готелі Атлантіс, який відомий своїм аквапарком і ресторанами. Він розташований в центрі півмісяця. З цього регіону відкривається чудовий вид на все місто.

найвищу в світі будівлю

Однією з головних і найбільш вражаючих визначних пам'яток міста є Бурдж-Халіфа – найвища будівля у світі. Його видно практично з будь-якого куточка міста. Воно дійсно заворожує своїм дизайном і компактністю. Його висота неймовірна – вона становить 828 метрів. Будівля має 57 ліфтів, 163 поверхи и180-метровий шпиль. На його спорудження пішло 4 мільярди американських доларів.

Штучні водойми

Ще однією особливістю міста є величезний Ставок Дубайських фонтанів, розташований в центрі міста. Його площа становить 120 тисяч квадратних кілометрів. Щовечора самі співають у світі фонтани влаштовують чудове шоу.

Величезні торгові центри

Це сучасні гіганти розміром з невеличкі міста. Найбільш вражаючий центр – The Dubai Mall площею більше мільйона квадратних метрів. Тут розташовано безліч магазинів, чудовий фонтан, величезний акваріум і безліч інших цікавих об'єктів.

Безпілотне метро

Ще одне фантастичне сучасний винахід – метро з футуристичним дизайном станцій, поїздами без машиністів і захоплюючим видом з вагонів. Практично весь маршрут проходить над землею, що дозволяє насолодитися архітектурою міста.

Дубай ще багато чим вас здивує! Найближчим часом у місті збираються побудувати ще один найвищий хмарочос у світі і запустити вакуумний потяг Hyperloop до Абу-Дабі.

"Знай.uа" вже писав про найкращі лабіринти світу

Читайте також: тревел-гід по культурному центру Шотландії

Як повідомлялося: в Макао відкрився приголомшливий готель за проектом Захи Хадід