Італійці неймовірно пекучі і гарячі, тому будь яке свято вони відзначають з широким розмахом. Якщо ви не знаєте, де відзначити Новий рік в Італії, ми допоможемо вам з вибором. Ця країна порадує великою кількістю цікавих заходів і яскравих місць, від яких ви будете в захваті.

Як відзначають Новий рік в Італії

Період новорічних свят в цій країні починається католицьким Різдвом (25 грудня) і закінчується Водохрещею (6 січня). Країна починає перетворюватися вже в листопаді. Вулиці міста прикрашають різнобарвним декором і мерехтливими вогниками. У повітрі витають аромати зимового чарівництва, гарячого шоколаду і кави.

Популярні новини зараз

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Власники магазинів, ресторанів і кафе змагаються, чия вітрина виявиться більш красивою і ошатною. Місцеві жителі з любов'ю прикрашають свої будинки, тераси, балкони та вікна. Героїнями головних міських площ стають красиві ялини.

Обов'язковим атрибутом італійської Різдва є Вертеп – невелика експозиція з мініатюрними фігурками персонажів з Біблії, які розповідають історію про появу на світ Ісуса Христа.

Новий рік в Італії: традиції

До Різдва тут ставляться більш уважно, ніж до Нового року. Найчастіше його відзначають в затишному сімейному колі. Люди відправляються на різдвяну службу в церкву, а потім збираються за святковим столом. Його головними атрибутами є запечена курка або індичка, випічка з сухофруктами і цукатами і безліч видів пасти.

Новий рік тут відзначають гучно і яскраво. Найчастіше італійці і туристи відправляються в вишуканий ресторан або нічний клуб у супроводі великої компанії друзів. Заклади пропонують гостям різноманітні розважальні програми і незвичайне меню. До або після ресторану варто також прогулятися по вулиці. На площах проходять концерти, піротехнічні шоу і захоплюючі театралізовані вистави.

Де відзначити Новий рік в Італії

Любителі активного відпочинку з задоволенням відправляються на святкування Нового року в Альпи. Тут ви зможете вдосталь насолодитися лижами або сноубордом. Місцеві заклади теж пропонують яскраві та запальні святкові програми з розвагами, смачними стравами та міцними напоями.

Щоб відчути італійський колорит, приєднаєтеся до народних гулянь. До речі, під час новорічних свят можна відправитися на вигідний шопінг – в цей час тут влаштовують шикарні розпродажі.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, як відзначають Новий рік в Австрії

А також про те, які міста Європи варто відвідати в грудні

Нагадаємо: лайфхаки для поїздки в Італію