Взимку країна перетворюється на класичну різдвяну казку. Місцеві жителі і туристи зустрічають Новий рік в Австрії зовсім по-різному. Це може бути затишні посиденьки з друзями в ресторані, яскрава насичена програма або активні розваги. На кожному кроці тут розташовані пам'ятні місця відомих композиторів. Країна також привертає одними з кращих гірськолижних курортів в Європі.

Новий рік в Австрії: традиції

Як прийнято у всіх європейських країнах, тут більш важливим вважають Різдво. Але і Новий рік відзначають весело. Родини збираються за святковим столом, який завжди сервірують особливим чином. Головним атрибутом є молочне порося – символ достатку і багатства. На столі присутні також цікаві фігурки поросят з марципана, тесту або шоколаду, а також морозиво зеленого кольору з листочком м'яти у вигляді чотирилистої конюшини, символізує удачу.

У новорічну ніч всі обмінюються фігурками сонечок, конюшини, підков, сажотрусів, свинок або іншими маленькими сувенірами, а подарунки один одного дарують на Різдво. Варто відзначити, що сажотрус – символ благополуччя в Австрії. Він є важливою персоною, адже якщо вчасно не почистити труби, може початися пожежа.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Де зустріти Новий рік в Австрії

Найяскравіші та найбільш видовищні заходи проходять в столиці країни. На головній площі перед ратушею відкривається різдвяний ярмарок Christkindlmarkt. Тут можна скуштувати національні солодощі, гарячий пунш, який готують з рому, червоного вина, спецій, а також придбати різні сувеніри.

В ратуші проходять захоплюючі безкоштовні концерти класичної музики, а у Віденській опері – приголомшлива вистава Кажан, яку щорічно відвідує безліч людей.

В Інсбруку, Зальцбурзі та інших містах теж проходять ярмарки та гучні гуляння. У переддень Нового року в країні стартує яскравий карнавальний сезон Fasching з новорічними балами і звучанням Дунайського вальсу.

Як відзначити Новий рік в Австрії

У новорічну ніч місцеві жителі і гості країни збираються на головних міських площах. Вони п'ють шампанське, загадують бажання і насолоджуються феєрверками.

У Відні про прихід нового року сповіщає дзвін самого великого дзвону Пуммерин, який розташований на соборі св. Стефана. Варто відвідати також новорічну стежку Сильвестрпфад, довжина якої становить 2 кілометри. Вона проходить по древнім віденським затишними вуличками. Тут грає жива музика, танцюють вальс і п'ють глінтвейн. На продовження банкету всі відправляються в ресторани, барі і кафе.

Де відсвяткувати Новий рік в Австрії

Одним з найбільш популярних варіантів святкування є поїздка на гірськолижні курорти. Досвідчені лижники і сноубордисти віддають перевагу Цель-ам-Зеє, професіонали відвідують Кіцштайнхорн, а новачкам відмінно підійде курорт Капрун.

Як ви бачите, відзначити Новий рік в Австрії абсолютно по-різному. Ця країна порадує чудовою архітектурою, яскравими і захоплюючими заходами активними розвагами.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, як відзначають Новий рік в Іспанії

А також про те, які країни Європи варто відвідати в грудні

Нагадаємо: лайфхаки для подорожі до Італії