Вам знайоме сумне усвідомлення того, що подорож закінчилася, і вже скоріше хочеться відправитися в нову? Не варто засмучуватися! Ми впевнені, що наступна поїздка відбудеться дуже швидко. А поки можна гарненько до неї підготуватися.

Ми приготували для вас список з 5 цікавих подкастів про подорожі, завдяки яким ви дізнаєтеся багато нового про різні міста, країнах, визначні пам'ятки і подорожах в загальному.

Travel with rick steves

Вам достатньо підписатися на один цей проект, і ви завжди будете в курсі всього, що пов'язано з подорожами. Його автор - американський телеведучий і письменник, який провів більшу частину свого життя в різних поїздках, - Рік Стівс. Його заслужено вважають знавцем Європи. У цьому проекті він розповідає про все на світі: про життя в Японії, різдвяні традиції, яких дотримуються жителі Європи, і навіть про італійських десертах. Кожен рік Рік подорожує по європейським країнам не менш 3-х місяців. Він написав вже багато путівників по різних містах світу. Випуски виходять дуже часто і регулярно. На iTunes зберігається вже більше 500 випусків.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

360 degree city podcast

Це подкаст з урбаністичним напрямком. Він розповість про міста і про все, що з ними пов'язано. Ви дізнаєтеся цікаву інформацію про вуличної їжі, велодоріжки, архітектурі, міський політиці, стріт-арт, садах і парках. Зручно, що кожна тема розбирається на конкретному прикладі. Це дозволяє ще більше перейнятися цікавлячим питанням. Подкаст буде цікава навіть тим, хто не має ніякого відношення до подорожей.

Travel Time

Цей подкаст сподобається практично кожному мандрівникові. У ньому зібрано безліч всього цікавого: тревел-журналістика, особисті історії, подорожі та віддалена робота, навчання закордоном, велоподорожі, зимові поїздки та багато іншого. Автори подкасту спілкуються з різними відомими людьми, які обожнюють подорожувати. Вони дізнаються у них про різні лайфхаках, які знадобляться кожному з нас.

Woman who travel

Це один з небагатьох подкастів, який створений спеціально для жінок. Зараз неймовірно популярні жіночі соло-подорожі. Редакція журналу Condé Nast Traveller, про це дізналася і вирішила цим скористатися. І мандрівники в захваті від такого рішення. Дівчата зможуть дізнатися про те, як організувати поїздку, як подорожувати світом наодинці, як їздити в інші країни з немовлям на руках і як навчитися заробляти в подорожах. Всі ці теми обговорюються з досвідченими дівчатами-експертами.

A history of the world in 100 objects

Від цього подкасту будуть в захваті допитливі мандрівники, які обожнюють дізнаватися незвичайні і цікаві факти про місце, яке вони відвідали. Кожен випуск присвячений певній темі – історії того чи іншого артефакту. Ви напевно чули про багатьох з них, але навряд чи знаєте їх історію. Звичайно ж, ви відкриєте для себе безліч нових, менш відомих артефактів. Ви почуєте цікаві історії про голову Будди і Августини, про старовинні гроші, про статуї з острова Пасхи і про інших старовинних атрибутах. Цей подкаст неодмінно сподобається людям, які люблять ходити по музеях.

Навіть якщо ви зараз не перебуваєте в подорожі, ви будете в захваті від цих подкастів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про цікаві книги, які варто почитати в подорожі

А також про кращі додатки для планування подорожі

Нагадаємо: 25 цікавих фактів про Вірменію, про які ви напевно не знали