Якщо ви роздумуєте про те, куди можна поїхати в Україну на кілька днів, сміливо вирушайте в Вінницьку область. Крім відомих пам'яток, тут розташовано безліч незвичайних місць, які вас зацікавлять. Вони здивують нетиповим дизайном і таємничою історією.

Куди поїхати на вихідні в Україні

Садиба Потоцьких-Свейковських

Палац, розташований в селі Печера, оточений красивим парком з липовою алеєю. Будівництво парку почалося в кінці 17 століття молдавським воєводою Р. Дукой, який тоді володів Правобережною Україною. Його замок був зруйнований. Незабаром будівництвом нового палацу і розширенням парку зайнялася родина Потоцьких-Свейковських. Первісне планування будівлі і величезна липова алея, яка вела від палацу до головних воріт, практично повністю збереглася.

Парк красиво спускається до берега Південного Бугу. Звідси відкривається приголомшливий вид на церкву на скелі і водяний млин. Парк прикрашають гроти, кам'яні хаоси і велична скульптура, яка збереглася до нашого часу. З іншого боку парку розташована каплиця, яка виконує функції мавзолею. Вона була побудована за проектом архітектора Ст. Городецького в неороманському стилі в 1904 році. За часів Радянського Союзу вона використовувалася як кінотеатр.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Все, що залишилося від колись багатої садиби – це господарські будівлі, мавзолей-усипальниця і величезний парк. Садиба була розібрана в 20-х роках двадцятого століття. Замість неї була побудована Обласна лікарня відновного лікування. На її місці планують створити туристичний комплекс.

Палац Грохольських-Можайських

Це один з найгарніших палаців області, який розташований в селищі під назвою Вороновиця. Це архітектурно-парковий комплекс був створений польським магнатом, громадським і політичним діячем і цінителем мистецтва Франтішеком Грохольським в кінці 18 століття. У палаці, крім Франтішека, проживав його брат Олександр Можайський. Він є винахідником першої в світі моделі літака з паровим двигуном.

За однією з версій палац придбав капітан 2 рангу Микола Можайський. Друга версія говорить про те, що він виграв у карти. Зараз на території будівлі розташований музей космонавтики і авіації України.

Ці палаци - ті місця, куди варто поїхати в Україні хоча б на кілька днів. Вони вас не розчарують.

Портал "Знай.uа" вже писав про незвичайні місця Житомирської області

А також про те, як відзначити Новий рік в Празі

Нагадаємо: 25 кращих астрономічних фотографій року