Якщо ви думаєте, що в Житомирській області немає ніяких пам'яток, ви помиляєтеся! Ми приготували для вас список цікавих місць, які обов'язково варто відвідати. Це стане відмінним варіантом того, куди можна поїхати відпочити на пару днів.

Куди поїхати на вихідні в Україні: Житомирська область

Палац Ганської та Оноре де Бальзака

Палац в незвичайному стилі ампір з античними елементами був побудований в 1800 році. Над проектом по його створенню працював італійський архітектор Блеріо граф В. Ганський - спадкоємець Яна Ганського, який отримав маєток Верхівня. Граф подарував садибу з палацом і флігелями, костелом-усипальницею та красивим парком своїй молодій дружині Евеліні з роду Ржевуських. Вона була однією з головних красунь Польщі.

Одного разу в палаці почалася таємне листування між юною дівчиною і відомим письменником Оноре де Бальзаком. Евеліна підписувала листи псевдонімом Иностранка. Через деякий час молоді люди вперше зустрілися в Швейцарії. Але Бальзак зміг приїхати до Верхівні тільки через 15 років, коли помер чоловік Евеліни.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

У кабінеті письменника, який зберігся до сих пір, стоїть стіл, за яким він працював над творами.

У спальні Бальзака експонуються його портрети, які були створені сучасниками. У деяких кімнатах палацу розмістився меморіальний музей Бальзака. Іншу територію займає агротехнічний коледж. Деякі приміщення реставруються. Це одне з тих місць з таємничою історією, куди варто поїхати в Україні.

Барановський фарфоровский завод

Знаменитий фарфоровий завод Баранівка був побудований більше двохсот років – у 1802 році. Підприємство спеціалізується на виготовленні посуду і супутніх продуктів кераміки. У вас будинку напевно є вироби, виготовлені саме тут. Завод часто бере участь у різних міжнародних конкурсах і виставках, які проходять в Німеччині, Канаді, Франції, США та інших країнах. Він цілком заслужено отримує схвальні відгуки від клієнтів і високі оцінки від експертів. Основна продукція Барановського заводу – чайні, столові, кавові сервізи, виготовлені з порцеляни. Підприємство також виготовляє різноманітні вироби під замовлення. При заводі функціонує музей, в якому можна познайомитися з багатою історією виробництва.

Палац Уварової

Садиба цукрозаводчиків Терещенків (1899-1900 рр.) розташована в невеликому селі Турчинівка Чуднівського району Житомирської області. Цей палац був приданим для Наталії, дочки Федора Артемійовича, яка вийшла заміж за предводителя дворянства Бердичівського повіту графа Сергія Уварова. Палац розташований у центр села. Його оточує красивий старовинний парк.

Ця садиба, створена в стилі неоренесансу, чудово збереглася. Зараз вона виконує функції професійного технічного училища. На території знаходяться господарський корпус, трехпролетные ворота, металева огорожа, ставок і парк.

Неоготичний костел Св. Клари

Здалеку костел виглядає, наче величний середньовічний замок. Він розташувався в селі Городівка на березі невеликого ставка. Архітектура цього храму абсолютно не характерна для Центральної України. В ній поєдналися елементи готичного і романського стилів, чудово підкреслені тандемом червоної цегли й дикого каменю. Ініціатором будівництва костелу виступив польський письменник Е. Івановський. Він хотів побудувати його в честь небесної покровительки своєї матері. На жаль, виконати своє бажання він не встиг. Але перед смертю доручив це іншим. Будівництво завершилося в 1912 році. Зараз костел Св. Клари належить римо-католицькому ордену Босих Кармелітів.

Це цікаві місця, куди можна поїхати в Україні на кілька днів. Ви отримаєте величезне задоволення від відвідування кожного з цих пам'яток.

Раніше "Знай.uа" писав про те, як потрапити в гості до Санта Клауса на Новий рік

А також про цікаві місця Київської області

Нагадаємо: яку європейську країну варто відвідати у листопаді