Коли виникає бажання відправитися в подорож, багато людей відразу думають про поїздку за кордон. Чому б спершу не досліджувати свою рідну країну? Почати можна з Київської області. Ми приготували для вас список цікавих місць, куди поїхати на вихідні недалеко від Києва. Серед них - красиві таємничі будівлі, печери і незвичайні місця.

Куди поїхати на вихідні з Києва

Садиба Хоєцьких

Це розкішна будівля виконана в стилі модерн. Вона була споруджена архітектором Ст. Куликовським в 1903 році в селі Томашівка. Садиба була створена для шляхтичів Хоєцьких, які на той час володіли селом вже майже сотню років. В часи Радянського Союзу будівля функціонувало як середня школа. Зараз садибою розпоряджається Ризоположенческий чоловічий монастир. На прилеглій території ченці організували невеличкий зоопарк. В ньому мешкають страуси, поні і різні види птахів. При відвідуванні садиби необхідно виконувати деякі правила: чоловіки повинні бути в штанах, а жінки – в хустках і довгих спідницях. Крім того, на території заборонено фотографувати. Це місце – відмінний варіант, куди можна поїхати з сім'єю на вихідні.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Затоплена церква

В 1972 році, коли створювалося Канівське водосховище, неподалік від Ржищева було затоплено кілька сіл. На місці, де раніше було розташоване село Гусинці, збереглася наполовину затоплений Спасо-Преображенська церква. Вона була простроена на початку 19 століття поміщиком Гусинським. Влітку до церкви з дзвіницею можна було дістатися виключно по воді. А взимку, коли вода замерзала, можна було дійти від берега Дніпра, який розташований навпроти Ржищева. Протягом довгого часу церква була наполовину зруйнованої. У 2009 році стартувала реконструкція, а також підйом рівня острова і берегоукріплювальні роботи. Зараз церква продовжують оформляти зсередини. Острів з'єднується з берегом довгим мостом. Тут деякий час тому було створено Миколаївський монастир-скит. Влітку до острова можна добратися від причалу Ржищева на моторному човні.

Печера Геонавт

Це найбільша і, по суті, єдина печера області. Її довжина сягає 60 метрів. Печера Геонавт знаходиться неподалік від села Ходосівка. А якщо конкретніше – то між яром і котеджним селищем, який місцеві жителі називають Золотими воротами.

Підземний монастир

За офіційними даними село Буда було засновано в 1755 році. Багато років тому неподалік від нього був розташований чоловічий печерний монастир. У 19 столітті жителі села був переконані в тому, що в печерах заховані таємничі монастирські скарби. Зовсім недавно тому деякі з них були знайдені. Зараз археологи проводять в печерах розкопки.

Якщо ви роздумуєте про те, куди поїхати на вихідні на машині, відвідаєте одне з цих місць. Всі вони знаходяться недалеко від Києва.

Раніше портал "Знай.uа" писав про романтичну подорож Україною

А також про те, як активно відзначити Новий рік в Карпатах

Нагадаємо: як і де можна побачити північне сяйво