Лабіринти - популярна розвага, яке приваблює туристів з усього світу. Ці незвичайні спорудження вражають своїми малюнками і складністю. Вони дозволяють не тільки розважитися, але і розвинути логіку, мислення і уяву.

Представляємо вам топ-6 найкращих лабіринтів світу

Dole Plantation aka Pineapple maze, Гаваї, США

Так званий ананас-лабіринт вважається кращим в світі. Грайлива форма плантації відображає історію Гаваїв. Лабіринт складається з 14 000 різновидів місцевої рослинності (ананасів), які являють собою дві з половиною милі звивистих шляхів. У 2008 році лабіринт з унікальним дизайном був названий найбільшим в світі і потрапив в Книгу рекордів Гіннеса.

Richardson Adventure Farm corn maze, Іллінойс, США

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

У 1840 році Робертом Річардсоном, емігрантом з Англії, була створена кукурудзяна ферма. Одного разу він вирішив, що на її території можна створити якусь розвагу. Так і з'явився величезний лабіринт на кукурудзяному полі. Це привернуло безліч туристів зі всього світу. З висоти він виглядав як Диснеївський замок. Незважаючи на незвичайний дизайн сам лабіринт досить простий. Його досить легко пройти. Зараз лабіринт відкритий тільки в кукурудзяний сезон. Малюнок постійно змінюється, і створюються нові стежки. Лабіринт навіть придбав форму величезного портрета "Бітлз" у 2013 році.

Villa Pisani labyrinth, Стра, Італія

Це найскладніший лабіринт у світі. Значні огорожі вілли Pisani введуть в оману навіть досвідчених відвідувачів. Кажуть, що Наполеон теж намагався пройти цей лабіринт, але увінчалося це успіхом? Люди, яким вдалося знайти вихід, були нагороджені.

The Peace Maze, Північна Ірландія, Великобританія

Це один з найбільш складних постійних лабіринтів світу, який був створений у 2001 році. Він займає площу 1.1 гектарів. Лабіринт складається більш ніж з 6 тисяч тисових дерев. Цікавим фактом є те, що більша частина цих дерев було посаджено простими жителями Північної Ірландії. Таким способом відзначили закінчення конфліктів регіону.

Hampton Court Palace Maze, Суррей, Великобританія

Hampton Court Palace Maze (Хемптон Корт) – це один з найпопулярніших лабіринтів світу. Він розташований в 16 кілометрах від Лондона на березі Темзи. Лабіринт був побудований в 1691 році як місце розваги для Вільяма ІІІ і жителів Англії. Він відомий як найстаріший лабіринт Великобританії. У наш час безліч туристів з усього світу приїжджають себе, щоб відчути себе в ролі персонажа з відомого твору Троє в човні, не рахуючи собаки Джерома К. Джерома. Багато хто думає, що лабіринт з оригінальним дизайном можна пройти менш за 20 хвилин. Але вони помиляються – він досить складний.

Ashcombe Maze and Lavender Gardens, півострів Морнінгтон, Вікторія, Австралія

Це найпопулярніший і найстаріший лабіринт Австралії. Він розташований у місті Шорхем, штат Вікторія. Лабіринт був створений у 70-х роках двадцятого століття. Він складається з більш ніж 1000 кипарисів. Ці рослини дуже швидко ростуть, тому з кожним роком стінки лабіринту стають все вище, а його стежки – все вже (висота стін сягає 3 метрів, а товщина – 2). Лабіринт має унікальну округлену форму. Часом люди, які доглядають за рослинами, самі стають жертвами лабіринту.

Ви заінтриговані? Сподіваємося, вам вдасться успішно вибратися хоча б одного з цих лабіринтів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв: куди поїхати на море на Новий рік

А також розповідав про найкращі європейські напрямки для подорожі в листопаді

Нагадаємо: де і коли можна побачити північне сяйво