Глазго, можливо, не перше місто, про яке ви думаєте, коли чуєте слово "мистецтво". Незважаючи на це, він є не тільки найбільшим містом Шотландії, але і її культурним центром. Восени тут відзначають Місяць Макінтоша - свято великого архітектора Чарльза Ренні Макінтоша, кращі роботи якого зберігаються саме в Глазго. В цьому році виповнюється 150 років з дня його народження. Чому б з цього приводу не відвідати цей прекрасний місто і познайомитися з його мистецтвом?

Що подивитися в Глазго

Прогуляйтеся Ботанічними садами, де мешкає одна з найбільших колекцій рослин у Великобританії. Сходіть у палац Киббл з чудовими оранжереями, які гідно конкурують з тими, які знаходяться в Кью.

Потім вирушайте у Хілл Хаус, будинок Макінтош, що поєднав музей, сімейне гніздо і художню енциклопедію. Прогуляйтеся по парку Келвінгроув, дотримуйтесь по стежці вздовж річки Кельвіна і відвідайте Музей Келвінгроув, в якому знаходиться найбільша у світі виставка Макінтоша.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Варто відвідати також транспортний Музей Ріверсайд, розташований на березі річки Клайд. Це перший інноваційний проект Захі Хадід у Великобританії, який викликав широкий інтерес громадськості.

Ще одна цікава пам'ятка – міська вежа Глазго. Це одне з найвищих окремо розташованих будівель в Шотландії. Воно обертається на 360 градусів, завдяки чому з неї відкриваються чудові види на місто.

Де залишитися

Один з найпопулярніших готелів – це Principal Blythswood Square. З розкішних номерів відкривається чудовий вид на красиву центральну площу міста. Візитна картка готелю – величезний спа-салон. Ще один з головних готелів міста – Z Glasgow. Він порадує гостей вишуканими номерами з більш низькою вартістю.

Де поїсти і випити

Час пити чай? Відвідайте оригінальне заклад Willow Tea Rooms, спроектовані Чарльзом Макінтошем. Якщо вас цікавить що-небудь міцніше, вирушайте в Финнестон, найбільший район Глазго. В однойменному затишному барі Finnieston подають відмінні коктейлі з чудової шотландського віскі і джина. У цьому закладі варто спробувати також чудові страви з лангустінов, молюсків та інших морепродуктів.

Ви неодмінно будете в захваті від Глазго. Пам'ятки, природа, музеї, галереї і місцева кухня зробить вашу подорож насиченим та пізнавальним.

Портал "Знай.uа" писав про те, де і коли можна побачити північне сяйво

А також про те, де недорого відзначити Новий рік

Нагадаємо: 6 доказів того, що восени варто відвідати Лондон