Якщо влітку у вас не було відпустки, не варто засмучуватися! Зовсім не обов'язково чекати цілий рік до наступної поїздки. Ви з легкістю можете все надолужити. Існує безліч варіантів того, куди відправитися у відпустку восени. Це ідеальний час для поїздки в Європу.

По-перше, ви зможете насолодитися усіма пам'ятками, які не будуть оточені юрбами туристів. По-друге, осінь – ідеальний час для прогулянок. Ви не будете помирати від спеки, але і не захочете скоріше залізти під ковдру, як взимку. І по-третє, восени вартість житла знижується, а це означає, що поїздка буде бюджетною. Крім того, в деяких містах настільки хороша погода, що можна купатися навіть у жовтні.

Європа восени: куди поїхати

Берлін

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Осінь – ідеальний час для того, щоб покататися по берлінським вулицями на велосипеді. Це заняття обожнюють і туристи, і місцеві жителі. Це відмінна можливість насолодитися прекрасними пейзажами, наприклад, у парку Тіргартен. Восени в місті вже досить прохолодно. Але ви без проблем зможете зігрітися у відмінних ресторанах глінтвейном і смачними гарячими стравами.

Прага

Жовтень порадує гостей чеської столиці так званим бабиним літом. У листопаді тут все зовсім по-іншому. У цьому місяці вже відкриваються різдвяні ярмарки, що робить місто ще більш красивим і атмосферним. Різнокольорові черепичні дахи виглядають на тлі жовтого листя ще більш чарівним. Обов'язково пройдіться по Вальдшейнскому саду, прогуляйтеся до Карлового мосту і Староміської площі. Під час прогулянки обов'язково спробуйте тирдло, солодку чеську булочку. А в ресторанах варто скуштувати кнедлики – запечена свинина з капустою або картоплею і шоколадний Захер. Поїздка допоможе вам зрозуміти, що в осінню Прагу закохатися дуже просто.

Дубровник, Хорватія

У жовтні в цьому місті починається оксамитовий сезон. Погода у цей час тут приємна – температура води і повітря досягають 21-25 градусів. Можна і в морі покупатися і прогулятися по атмосферного Старому місту.

Лісабон

Це один з тих небагатьох міст, в якому тепло протягом усіх осені. Тут бувають і дощі, але це трапляється рідко. Головний символ осіннього Лісабона – смажені каштани. Їх продають на головних площах, тому на вулицях можна відчути аромат цього незвичайного страви. До каштанам чудово підходить вино, новий урожай якого жителі Лісабона пробують як раз восени.

Де краще відпочивати восени – вирішувати вам, але кожен з перерахованих вище міст зробить вашу подорож дійсно цікавим і по-осінньому затишним.

"Знай.uа" вже розповідав про те, куди можна поїхати з дітьми в листопаді

А також про морський відпочинок у листопаді з цікавими напрямками

Як повідомлялося: відомий лоукостер оголосив про розпродаж квитків з Європи до США та Канади