Найвідоміші і найпопулярніші гірськолижні курорти України знаходяться в Карпатах. Але не завжди є можливість поїхати саме на один з цих курортів, адже досить багато часу займає дорога. Що ж робити? Куди поїхати покататися на лижах? Засмучуватися не варто, адже в Україні є ще безліч місць, де ви зможете насолодитися улюбленим заняттям.

Гірськолижні курорти України: куди поїхати

Альпійська долина

Даний гірськолижний комплекс знаходиться всього в 15 кілометрах від Харкова. Це відмінне місце, в якому можна провести яскраві насичені вихідні. У комплексі розташовані дві траси довжиною 400 метрів. На кожній з них – різні перепади висот. Ви можете вибрати будь-яку з них, виходячи зі свого досвіду та навичок. Піднятися наверх можна на паралельних підйомниках. У комплексі відмінне освітлення, тому кататися можна навіть вночі. Ви можете зробити індивідуальне замовлення. Зверніть увагу: в оренду здається не так вже й багато обладнання. Тому по можливості приїжджайте сюди зі своїм.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Водяники

Якщо ви живете в Києві, Черкасах, Кіровограді чи Умані і у вас немає часу на поїздку в Карпати, вирушайте на гірськолижну базу Водяники, яка була заснована 6 років тому. Вона розташована в Звенигородському районі Черкаської області в оточенні мальовничих придніпровських пагорбів. До послуг гостей – бугельний підйомник і сучасна канатна дорога. Спеціальний сноуборд-парк обладнаний треком для бігових лиж і трьома лініями трамплінів. Це відмінне місце для того, щоб навчитися кататися. Ви можете скористатися послугами інструкторів. А після насиченого дня – залишитися переночувати в готелі і розслабитися в лазні.

Протасів Яр

Тільки уявіть: після важкого робочого дня ви всього за півгодини можете доїхати з роботи до гірськолижного курорту. Або ж у вихідний день з дому. Згодні, в це складно повірити, але це правда! У Києві, не в його околицях, а в самому місті розташований гірськолижний комплекс. Це відмінне місце для того, щоб навчитися кататися і насолодитися улюбленим видом спорту. Комплекс обладнаний сніговими гарматами, тому переживати через погоду не варто. Протасів Яр - перший і поки єдиний гірськолижний комплекст столиці, але вже неймовірно популярний.

Гірськолижні курорти України не перестають тішити. Звичайно ж, в поїздку краще відправитися в Карпати, адже тут більше можливостей. Але якщо ви не уявляєте свого життя без сніжних схилів, а до відпустки ще далеко, сміливо вирушайте в гірськолижний комплекс, який знаходиться неподалік від вашого рідного міста.

"Знай.uа" вже писав про те, куди поїхати з дітьми в листопаді

А також про те, чому Новий рік варто відзначити в Карпатах

Крім того, повідомлялося про те, що надихнуло Толкіна на создение "Володаря кілець"